23948sdkhjf

Prisen stiger med 35 millioner - kommune siger ja til ny svømmehal

Byrådet i Næstved Kommune godkendt tirsdag aften, at byggeriet af Næstveds nye vand- og svømmefaciliteter kan sættes i gang trods en prisstigning på 15 pct.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var der afsat 222 mio. kr. til byggeriet, men på grund af de stigende priser på byggematerialer, bliver byggeriet 34,9 mio. kr. dyrere end forventet, hvilket svarer til en stigning på 15 pct.

– Jeg er utroligt glad for, at et stort flertal af Byrådet bakker op om opførelsen af de nye vand- og svømmefaciliteter, så vi nu kan komme i gang med byggeriet, udtaler borgmester Carsten Rasmussen.

Næstved byråd valgt for et år siden at indgå kontrakt med den Holbæk-baserede entreprenør Morten C. Henriksen A/S til svømmehalsprojektet.

Underrådgiverne er GPP Arkitekter, ISC Rådgivende Ingeniører, Lytt Urban & Landscape Architecture samt Jysk Svømmebadsteknik.

De nye vand og svømmefaciliteter kommer til at indeholde et opdeleligt 50 meter bassin med 8 baner, et 25 meter bassin med 4 baner og udspring, et stort morskabs- og familieområde, et varmtvandsbassin og forskellige wellness faciliteter.

De 5.500 kvm svømmefaciliteter indrettes, så bygningen kan rumme fritids-, undervisnings- og konkurrencebrug samtidig. Det kan lade sig gøre, fordi de forskellige bassinrum kan samles og adskilles. Det giver mulighed for at holde en børnebegejstret fødselsdag i morskabsbassinet, en fokuseret genoptræning i varmtvandsbassinet og et afgørende elitestævne i sportsbassinet, uden at de forskellige gæster forstyrrer hinanden.

Byggeriet starter i efteråret 2022 og forventes færdigt i slutningen af 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.157