23948sdkhjf

Cowi og Arkitema arbejder på fabrikker til grønnere flybrændstof

Rådgiverselskabet Cowi og Swedish Biofuels har indgået et partnerskab om at forsyne det svenske marked med 400.000 ton bæredygtigt flybrændstof, kendt som SAF (sustainable aviation fuel). 

Det oplyser Cowi på sin hjemmeside.

Det første produktionsanlæg skal bygges i Brista nær Arlanda Lufthavn ved Stockholm, og de første leverancer skal efter planen begynde i 2025.

Cowi og Arkitema vil som led i partnerskabet bistå med planlægning, design og byggerådgivning samt projektering under byggeriet af fabrikkerne.

- Der arbejdes hårdt på at udvikle produktionsfaciliteter til grønt flybrændstof via Power-to-X, og der bliver brug for flere teknologispor for at realisere en fuldstændig omstilling af luftfarten. Dette projekt er helt unikt, og fordelen ved Swedish Biofuels' teknologi er, at produktet allerede i dag er godkendt til brug i eksisterende flymotorer, siger Karin Genemo, senior vice president i Cowis svenske Industri-division, i pressemeddelelsen.

Via den såkaldte ATJ-proces, udnytter teknologien fra Swedish Biofuels bæredygtig biomasse til at producere grønne brændstoffer, som 1:1 kan erstatte fossilt flybrændstof.

- Vi tror på, at dette vil betyde en banebrydende forandring af flyindustrien, da denne teknologi betyder enden på fossile brændstoffer. Brugen af bæredygtigt flybrændstof er ikke kun et skridt mod en grønnere verden, men sætter også et punktum for afhængigheden af udenlandsk olie og sikrer dermed større grad af selvforsyning, siger Angelica Hull, administrerende direktør i Swedish Biofuels.

Udover fabrikken i Brista planlægges yderligere to produktionsanlæg i Sverige med en sammenlagt produktionskapacitet på 400.000 ton bæredygtigt flybrændstof årligt. Sådan et volumen svarer til cirka 40 procent af Arlandas totale årlige forbrug af flybrændstof

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172