23948sdkhjf

Investor køber areal til 30.000 kvm byggeri i Esbjerg

Ejendomsselskabet Claus Sørensen Ejendomme A/S køber hele det 50.000 kvm store areal samt de eksisterende bygninger – herunder fire bevaringsværdige punkthuse – der tidligere udgjorde Esbjerg Højskole af Esbjerg Kommune. Planerne lyder nu på 30.000 kvm nybyggeri, skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.

– En så fantastisk beliggenhed forpligter os som bygherre, siger Lars Kjærgaard, adm. direktør i Claus Sørensen Ejendomme A/S, i pressemeddelelsen.

– Det ligger os meget på sinde at udvikle området, så det matcher den eksisterende kvalitet. Vi kender jo området ret godt i forvejen, og interessen for Lysningen viser, at mange boligsøgende efterspørger den gode beliggenhed, som samtidig er utrolig bynært, fortsætter han.

Lars Kjærsgaard henviser dermed til, at Claus Sørensen Ejendomme tidligere har købt et 12.000 kvm naboareal og der opført 63 ejerlejligheder under navnet Lysningen.

Ny lokalplan en forudsætning for handlen

Overtagelsen er betinget af udarbejdelsen af en lokalplan for området. Arbejdet går i gang snarest, og Esbjerg Kommune forventer, at lokalplanen vil være klar i begyndelsen af 2023.

Lokalplanen tager udgangspunkt i, at der skal bygges cirka 30.000 kvm, og at byggeriet vil ske i forskellige faser for at matche efterspørgslen løbende og sikre at den nye bydel kan følge med.

– Med vores bud fulgte en foreløbig vision for området, og i forbindelse med lokalplansprocessen vil den vision blive bearbejdet og justeret, udtaler Lars Kjærgaard og tilføjer:

– Helt grundlæggende skal disponeringen efterstræbe størst mulig diversitet og mangfoldighed. Vi vil gerne give området en særlig arkitektonisk kvalitet og sammenhængskraft, på tværs af området og i tråd med områdets eksisterende principper.

Med det vindende bud overtager Claus Sørensen Ejendomme A/S lejeaftalen med Esbjerg Park vedrørende hovedbygningen, der løber indtil 2036.

Se nøgletal og flere artikler om:
Læs mere om: esbjerg kommune
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.187