23948sdkhjf

Licitationen mener: Godt at lærlinge råber op

Regeringens ambitiøse målsætning om at 30 pct. af en ungdomsårgang i 2025 skal vælge en erhvervsuddannelse har fortsat lange udsigter. De seneste tal fra 2021 viste, at kun 20 pct. af dem, som søgte en ungdomsuddannelse i 2021, havde en erhvervsuddannelse som 1. prioritet.

Det er jo heller ikke fordi, at det er særlig attraktive vilkår, erhvervsskolerne kan tilbyde sine elever. Skolerne er generelt blevet underprioriteret i forhold til eksempelvis udstyr, hvor eleverne undervises med gammelt værktøj.

Situationen har nu fået 250 lærlinge og nyuddannede svende på tværs af brancherne til at skrive under på et fælles opråb -  Lærlingeoprøret. Her kritiserer de, at erhvervsuddannelserne har alt for dårlige forhold.

Situationen harmonerer da heller ikke med, at regeringen og folketing kæmper for at få langt flere til at tage en håndværksuddannelse, så Danmark ikke står uden faglært arbejdskraft om 10 år.

Det ligner ikke noget, at lærlingene ligefrem skal tage deres værktøj med på skolerne for at kunne få det fulde udbytte af undervisningen.

Der er brug for langt flere midler til landets erhvervsskoler, så de kan hamle op med de gymnasiale uddannelser. Ellers sakker de ganske enkelt bagud.

Derfor bør Lærlingeoprøret være et wakeup-call for de ansvarlige politikere, som i sidste ende skal afgøre om, der skal satses endnu mere på erhvervsuddannelser. For der er i den grad brug for det.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11