23948sdkhjf

Tre arkitektteams udvalgt til konkurrence om kystsikring af Ebeltoft

Over de næste 50-100 år ventes vandet langs Ebeltofts kyst at stige godt to meter. Derfor har Syddjurs Kommune udskrevet en konkurrence om en ny udviklingsplan for Ebeltofts kystnære arealer. Planen skal sikre byen mod det stigende havvand og være med til at gøre den til en moderne søkøbsstad, hvor kystsikringen er en integreret del af Ebeltofts møde med havet.

Det skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

Som opstart på projektet har kommunen afviklet en prækvalifikation, hvor interesserede arkitektfirmaer og -teams kunne melde sig for at blive udvalgt til den endelige konkurrence. Nu er tre hold så udvalgt.

Holdene til den endelige konkurrence er:

  • Bogl med Rambøll og Norrøn som underrådgivere og konsulenter
  • Det Blå med Vandkunsten, Bactocon, Henry Jensen, Raw Mobility, Pasgaard og Hele Landet som underrådgivere og konsulenter
  • Lytt med Holcher Norberg, Niras som underrådgivere og konsulenter

De næste fem måneder skal de udvalgt arkitektteams udarbejde et tilbud på en fysisk-strategisk udviklingsplan for kystsikringen af Ebeltoft.

I deres vurdering har styregruppen lagt vægt på ansøgernes motivation og forståelse for opgaven i forhold til konkurrencens formål, og at teamet kan tilbyde tværfaglighed, erfaring og kompetencer og har dokumenteret erfaring og kompetencer fra lignende projekter.

Kystsikring og nye byrum

Projektet har modtaget støtte som del af "Byerne og det stigende havvand", et partnerskab mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Realdania. 

Partnerskabsprojektet har til formål at understøtte kommunale projekter i kystbyer, så oversvømmelse fra havvand fremadrettet kan undgås. Målet er nytænkende og innovative helhedsløsninger, der ikke blot håndterer udfordringen med havvand, men også skaber nye, attraktive byrum til beboelse og rekreative aktiviteter tæt ved vandet.

Beskyttelse og benyttelse skal således gå hånd i hånd i de konkrete bæredygtige helhedsløsninger. Projekterne vil desuden have fokus på et tværgående samarbejde mellem planlægning, realisering og beredskab samt på tværs af myndigheder, fagfolk, beslutningstagere og grundejere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125