23948sdkhjf

Kulminationen på 10 års arbejde: Alsisk milliardprojekt skudt i gang

For et år siden satte de to erhvervsikoner Bent Jensen, ejer af Linak, og Peter Mads Clausen, daværende formand for Bitten & Mads Clausens Fond, deres underskrift på totalentreprisekontrakten på det milliarddyre Nordborg Resort. På dokumentet stod entreprenørnavnet Hoffmann A/S.

Tirsdag i denne uge nåede det store ferieområde på Als så et nyt højdepunkt, da der blev taget første officielle spadestik til det store ferieområde på Als. Blandt deltagerne var helt centrale aktører i processen, ikke mindst Bent Jensen og Peter Mads Clausen.

Det skriver Bitten & Mads Clausens Fond i en pressemeddelelse.

Det var kulminationen på et langt forarbejde, som har strakt sig over 10 år. I 2012 nedsatte lokale ildsjæle Visionsgruppen, der skulle skabe fokus på mulighederne på Nordals. Arbejdet blev udgivet i en hvidbog i 2014.

Nordborg Resort - Fase 1

Anlægsinvestering 1.376 mia. kr.

440 feriehuse: Cirka 34.000 kvm

Overdækket bycenter: 7.500 kvm

Indendørs water park: 7.200 kvm

Øvrige bygninger: 1.300 kvm

27.500 kvm parkeringsarealer

140 m Pier

1.000 meter strandpromenade

11.000 meter veje samt 3.900 meter stier

Areal 190 hektar

Linak står bag 70 pct. af investeringen i Nordborg Resort, mens Bitten & Mads Clausens Fond bidrager med resten.

Mens entreprenørfirmaet Hoffmann står i spidsen for den praktiske opførelse, ligesom Zeni Arkitekter, SLA, Rambøll, Vita Ingeniører og Art´ur Architects er involveret i projektet. Firmaet Center Parcs kommer til at stå for driften af Nordborg Resort.

Resortet forventes at åbne i 2024. Det vil ifølge folkene bag skabe cirka 150 nye arbejdspladser og derved bidrage til at skabe nyt liv og vækst på Nordals.

– Resortet kommer til at gavne butikslivet og der er tænkt i andre sideeffekter. Turisterne kommer også ind til Sønderborg og rundt til seværdighederne i området, lød det ifølge pressemeddelelsen fra Per Egebæk Have, bestyrelsesformand Bitten & Mads Clausens Fond.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.672