23948sdkhjf

Hospitalsfløj på universitetshospital forsinket to måneder

Den første sengebygning på Sjællands Universitetshospital i Køge bliver forsinket to måneder, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Totalentreprenøren kan ikke komme i mål med de afsluttende tests af alle de nye løsninger, der er led i afleveringen af byggeriet, lyder det fra regionen. Derfor er der nu indgået en aftale om at flytte afleveringsdatoen fra 15. juni til 15. august 2022. Flytningen af de første patienter rykkes til oktober.

– Vi må desværre erkende, at sengebygningen ikke er klar til, at vi kan acceptere det som en endelig aflevering. Derfor har vi valgt at acceptere en to måneders udskydelse, så det er trygt og sikkert for patienter og medarbejdere at tage det i brug, siger Helle Gaub, projektdirektør.

Bygningen er den første af i alt fire sengebygninger, hvoraf den sidste senge- og behandlingsbygning står klar sidst i 2025.

Ny plan for indflytning

Slutdatoen for alle senge-og behandlingsbygningerne flyttes ikke, og det påvirker ikke andre af de i alt 14 delprojekter. Den samlede tidsplan for hospitalsbyggeriet bliver således ikke påvirket, påpeger regionen.

Den nye afleveringsdato betyder, at Sjællands Universitetshospital må justere indflytningstidspunktet for de første patienter fra august til oktober 2022. 

Når håndværkerne har forladt bygningen, skal den rengøres, hvorefter udstyr og inventar kan flyttes ind og testes, ligesom skabe og hylder skal fyldes. Samtidig skal medarbejderne træne i bygningen og blive fortrolige med nye arbejdsgange, før patienterne flytter ind.

Kort om Sjællands Universitetshospital i Køge

• I 2025 står byggeriet færdigt og er klar til indflytning af Sjællands Universitetshospital med specialiseret behandling og forskning.

• Den første behandlingsbygning tages i brug i efteråret 2022. Det er den deletape, der udskydes – slutdatoen for den samlede aflevering i 2025 rykkes ikke.

• Den første deletape udgør cirka 20 pct. af senge-og behandlingsbygningernes areal og cirka 12 procent af det samlede byggeri.

Kilde: Region Sjælland

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141