23948sdkhjf

Bobcat får ny eneforhandler i Danmark

Det sønderjyske firma Stenderup A/S overtager forhandlingen, og på sigt importen af amerikanske Bobcat kompakt-maskiner

Det amerikanske Bobcat, som i mange år lå hos Svenningsens og siden Nellemann, skifter nu til en helt ny konstellation, nemlig med det sønderjyske firma Stenderup A/S som forhandler  og siden importør af de hvide maskiner. 

Stenderup har traditionelt været mest fokuseret på landbruget, men det billede er skiftet. Det fortæller direktør Troels Jensen, der har stået i spidsen for familiefirmaet i nogle år sammen med sin far, Mogens Jensen.:

- Hvis vi ser tilbage til 2015, så var det 10 procent af vores omsætning, der lå hos entreprenørerne og 90 procent hos landbruget. Sådan er det slet ikke mere. Det billede er stort set byttet rundt, således at det i dag er cirka 60 procent, der ligger hos entreprenørerne, siger han, der er fjerde generation i firmaet, der ligger i Rødding i Sønderjylland.

Hvis vi ser tilbage til 2015, så var det 10 procent af vores omsætning, der lå hos entreprenørerne og 90 procent hos landbruget. Sådan er det slet ikke mere. Det billede er stort set byttet rundt Troels Jensen, direktør Stenderup A/S

Stærke maskiner

Troels Jensen glæder sig rigtigt meget over at få det det nye mærke ind i stalden. 

- Bobcat er rigtigt gode maskiner, og vi ser jo frem til at udvikle hele dette område. Der er nok at tage fat på, men potentialet for udvikling er også stort, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

- Vi har gravemaskiner, gummihjulslæssere, teleskoplæssere, skidsteers og kompakteringsmateriel samt alt tilbehøret, så der bliver masser at gøre, siger en glad direktør.

Firmaet forhandler i forvejen Gehl-programmet af minilæssere, men det er der ingen problemer i, for maskinerne rammer forskelligt, når det gælder kundesegmenter.

- Bobcat bruges over det hele - såvel i landbruget som i entreprenørdelen, og vi tror på, at vi kan udbrede kendskabet til de hvide maskiner og gøre dem større og mere synlige i det danske marked, siger han til avisen.

Det er Doosan, der ejer Bobcat, som også sælges i Danmark via en anden dansk importør. Men samme ejerskab internationalt betyder ikke at der er overlapning, snarere tværtimod:

- Det holdes skarpt adskilt, men det er der også god fornuft i, for det er vidt forskellige segmenter, vi henvender os til, ligesom de to brands er meget forskellige, hvor Bobcat jo er en amerikansk filosofi, siger Troels Jensen.

Stor interesse

Firmaet har siden udnævnelsen fået flere henvendelser fra kolleger i branchen, der er interesserede i at blive underforhandlere:

- Der er megastor interesse for mærket derude, og flere har ytret ønske om at samarbejde med os. Men indtil videre, skal vi lige se, hvordan vi får det til at køre. I princippet er vi en virksomhed, der helst vil det direkte salg til kunden, og det er netop eftermarkedet, vim gerne vil differentiere os på, og det har vi hidtil bedst gjort ved at have den direktøe kundekontakt, siger han.

Altid åbent

Noget af det, som Stenderup er kendt for, er at kunne løse en opgave, uanset hvornår det er. 

- Vi er jo vant til landbruget, og her er der ingen kære mor. Hvis du ikke kan klare det, når problemet opstår, så står landmanden jo med et problem, og kan ikke komme videre, før det er løst. Det tager vi med os over i entreprenørsektoren, for det er jo her som alle andre steder, at tid er penge. Så den service skal følge med - også med Bobcat-maskinerne, siger han.

Stenderup beskæftiger cirka 30 medarbejdere, som arbejder med salg og service.

Stort program af maskiner

Bobcat har et kompaktserien op til 10 ton et ganske velassorteret program med masser af tilbehør til maskinerne. E10e er den første elektriske minigraver, som egner sig til indendørs arbejde. E50z, E55z og E60 R2-Series 5-6 ton modeller er et mix af høj ydelse, høj stabilitet og smidig betjening. Dertil kommer E88 R2-Series midi-graver på otte ton, som netop nu introduceres. En højtydende maskine med stor komfort til trods for sin beskedne størrelse.

Bobcat har nu 11 skridstyrede læssemaskiner og syv kompakte læssemaskiner på bælter. Dertil kommer nye tilføjelser med nye læssemaskiner på hjul, samt små knækstyrede læssemaskiner. For minigravernes vedkommende er der hele 17 modeller samt 15 nye teleskoplæssere og 10 nye rotationsteleskoplæssere.

Løftekapaciteten går således fra 2,6 til syv ton, og med en rækkevidder fra 5,9 meter til 38,9 meter. Inden for det lettere kompakteringsmateriel findes der syv forskellige produktlinjer med i alt 37 modeller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11