23948sdkhjf

Licitationen mener: En ond spiral lurer forude

Mange af landets kommuner begynder nu at træde på bremsen og sætter deres anlægsprojekter på standby.

Senest har Guldborgsund Kommune som følge af forsyningskrise, krigen i Ukraine og usikre leverancer af byggematerialer meddelt, at den holder et vågent øje med sine projekter og holder igen.

Samtidig viser en ny undersøgelse fra Bygherreforeningen, at 52 pct. af landets bygherrer forventer at aflyse byggeprojekter i 2022 på grund af de eksploderende priser i byggebranchen. Det skyldes ikke mindst, at mange entreprenører naturligt er begyndt at indregne en ekstra stor risiko i deres tilbud, og så kan bygherrernes budgetter ikke nødvendigvis følge med.

Og for at det ikke skal være løgn, anbefaler finansminister Nicolai Wammen (S) nu, at de økonomiforhandlingerne med kommunerne for 2023 ender med en lavere anlægsramme for at holde inflationen i ave.

Det er jo et klassisk greb, finansministeren benytter her og bruger bygge- og anlægsbranchen til at regulere økonomien. Men omvendt skaber det også endnu mere usikkerhed i byggeriet og fører til en hård opbremsning.

Der er brug for at bygherrer og entreprenører sammen gør en indsats for at tilpasse udbud og tilbud, så enderne kan mødes. Ellers ender branchen i en meget ond spiral med endnu mere økonomisk usikkerhed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109