23948sdkhjf

Aarsleff lander milliardopgave - skal etablere ny halvø

Over de næste tre år skal entreprenørselskabet Aarsleff etablere en ny, stor halvø i Sverige.

– Vi er meget stolte over netop at have skrevet under på en kontrakt til en værdi af 1,3 mia. svenske kr (cirka 940 mio. kr., red.) med Älvstranden Utveckling AB vedrørende etableringen af en stor halvø i Göteborg Havn, skriver Danmarks største entreprenør således i en pressemeddelelse.

Halvøen bliver 200 meter bred og skal strække sig 100 meter ud i elven og vil på sigt huse en helt ny bydel kaldet Masthuggskajen.

Projektet skal udføres i jordbundsforhold, der er meget komplicerede på grund af den bløde Göteborg-ler samt fjeldet, som man først støder på 60-140 meter nede.

Arbejderne kræver derfor både store maskiner, erfarent mandskab og stærke samarbejdspartnere, lyder det også fra Aarsleff.

Aarsleff udfører projektet i et internt One Company-samarbejde og benytter både svenske og danske in-house kompetencer til alle funderings- og anlægsarbejderne.

Desuden projekterer selskabets egen Design & Engineering-afdeling i samarbejde med den svenske geoteknikrådgiver Geomind de midlertidige konstruktioner og dele af pælene til fundamentet, imens Sweco projekterer de permanente betonkonstruktioner.

Projektet begynder med det samme og forventes afleveret i oktober 2025.

Blandt Aarsleffs opgaver er:

  • Spuns og kajkonstruktion omkring hele byggefeltet
  • Tre spunsgruber til fremtidige byggefelter
  • Pælefundering i spunsgruberne
  • Etablering af cirka 8.000 kvm pæledæk
  • Betonarbejder i ét af byggefelterne til kælder i to etager under terræn
  • Omlægning af spildevandsledning
  • Uddybningsarbejder og erosionssikring
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188