23948sdkhjf

Teknikkæmpe fylder ordrebogen, men indtjeningen falder

Ordrebogen bugner hos Bravida Danmark.

Tilgangen af opgaver er steget med 59 pct. til 1.660 mio. svenske kr. Samtidig er ordrebeholdningen øget med 35 pct. til nu 3.285 mio. svenske kr., viser det netop udgivne kvartalsregnskab for hele den svenskejede koncern.

Det er primært mindre og middelstore installationsprojekter og service, som fylder i ordretilgangen, oplyser selskabet, som også kan bryste sig af en omsætningstigning med knap 12 pct til 1188 mio. svenske kr.

- Vi er kommet fornuftigt ud af første kvartal 2022, lyder det fra adm. direktør Johnny Hey i en skriftlig kommentar til regnskabet.

Omsætningsfremgangen skyldes øget salg på både service og installation.

Servicegren omsatte for 502 mio. svenske kr., en stigning på 14 pct., mens installationsomsætningen steg med 9 pct. til 688 mio. svenske kr.

Lavere indtjening

På den anden side er indtjeningen faldet, og Bravida Danmarks EBITA-margin havner på 4,4 % mod 5,2 % i samme periode året før.

Dertil har coronavirus desuden givet bøvl i produktionen med fravær og problemer med leverancer, oplyser selskabet.

Den adm. direktør tilføjer i sin skriftlige kommentar, at der til gengæld ses muligheder; blandt andet i de stigende energipriser.

- Vi har dog haft en god vækst på toplinjen, og jeg ser en masse muligheder i markedet nu. Især den grønne omstilling, som er trådt endnu mere i fokus på grund af energipriserne.

Tidligere på året fortalte Johnny Hey, at det overliggende fokus i år bliver at løfte indtjeningen. 6 pct. eller derover i Ebita-margin, lød målet.

Dertil skal selskabet i år og de kommende år ud at jagte opgaver inden for teknikentreprenørens nye forretningsben, for som tidligere beskrevet udvidede Bravida 1. april forretningen inden for facility management-markedet.

Et fremstød, som om en årrække gerne skal udgøre 25 pct. af selskabets serviceomsætning, sagde den adm. direktør i et interview om selskabets nye forretningsben.

Bravida Danmark A/S
Mio. SEK K1 2022 K1 2021
Omsætning 1188 1064
EBITA 52 56
Antal ansatte 2503 2341
Regnskabsåret blev afsluttet 31. marts 2022

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188