23948sdkhjf

Licitationen mener: Når byggeproccessen bliver en fælles opgave

Mange offentlige opdragsgivere har en grundlæggende berøringsangst, når det gælder de rådgivere, entreprenør- og håndværksvirksomheder og leverandører, som de entrerer med. I nogle tilfælde er denne berøringsangst - eller professionelle afstand, om man vil - helt berettiget. Det er jo skatteborgernes penge, som er på spil.

Nogle gange manifesterer berøringsangsten sig i både komiske og uhensigtsmæssige beslutninger i takt med, at bygherren og entreprenøren får et stadig mere anstrengt forhold til hinanden.

Derfor er det helt befriende, at Gladsaxe Kommune har en helt anden tilgang til at gennemføre et byggeprojekt. Børnehuset Svanen, som er under opførelse, er Danmarks første børnehus, som både bygges cirkulært og som er Svanemærket. Den kombination stiller nogle meget store krav både til kommunen og de entreprenører og leverandører, som er involveret i projektet.

Kommunens projektleder på opgaven, arkitekt Helen Glindvad Kristensen, lægger ikke skjul på, at det er et komplekst projekt, hvor gensidig tillid, respekt og fleksibilitet gør det muligt, at alle er løsningsorientrede. Det er med til at skabe en god byggeproces, så man opnår det bedst mulige slutresultat.

Her er man populært sagt rykket lidt tættere sammen om opgaven i stedet for på traditionel vis at banke hinanden oven i hovedet med ekstra krav og ekstra regninger.

Godt gået, Gladsaxe!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14