23948sdkhjf

Licitationen mener: Når byggeproccessen bliver en fælles opgave

Mange offentlige opdragsgivere har en grundlæggende berøringsangst, når det gælder de rådgivere, entreprenør- og håndværksvirksomheder og leverandører, som de entrerer med. I nogle tilfælde er denne berøringsangst - eller professionelle afstand, om man vil - helt berettiget. Det er jo skatteborgernes penge, som er på spil.

Nogle gange manifesterer berøringsangsten sig i både komiske og uhensigtsmæssige beslutninger i takt med, at bygherren og entreprenøren får et stadig mere anstrengt forhold til hinanden.

Derfor er det helt befriende, at Gladsaxe Kommune har en helt anden tilgang til at gennemføre et byggeprojekt. Børnehuset Svanen, som er under opførelse, er Danmarks første børnehus, som både bygges cirkulært og som er Svanemærket. Den kombination stiller nogle meget store krav både til kommunen og de entreprenører og leverandører, som er involveret i projektet.

Kommunens projektleder på opgaven, arkitekt Helen Glindvad Kristensen, lægger ikke skjul på, at det er et komplekst projekt, hvor gensidig tillid, respekt og fleksibilitet gør det muligt, at alle er løsningsorientrede. Det er med til at skabe en god byggeproces, så man opnår det bedst mulige slutresultat.

Her er man populært sagt rykket lidt tættere sammen om opgaven i stedet for på traditionel vis at banke hinanden oven i hovedet med ekstra krav og ekstra regninger.

Godt gået, Gladsaxe!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
Regnskab: Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt
Nyt byggefirma går konkurs
150 studerende designer nyt oplevelsescenter nær Aalborg
Vælger Enemærke & Petersen til stor renovering
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.172