23948sdkhjf

Licitationen mener: Tag godt imod ukrainerne

Dansk erhvervsliv skriger på arbejdskraft, og når man ikke kan skaffe de kvalificerede medarbejdere herhjemme, må virksomhederne også ty til udenlandsk arbejdskraft.

Derfor skal virksomhederne også tage imod de mange ukrainere, som er flygtet til Danmark, efter Rusland invaderede deres hjemland for to måneder siden. Lige nu venter 18.000 ukrainere på at få en opholdstilladelse, og normalt kan man ikke tage et arbejde i Danmark, uden at den er i hus.

Men nu har integrationsminister Mattias Tesfaye (S) gjort det muligt, at ukrainere, der søger om en opholdstilladelse, siden i fredags har kunnet tage et arbejde.

Det kan forhåbentlig være med til at fylde en del huller hos danske virksomheder, der står og mangler ansatte. Ikke mindst hotel- og restaurationsbranchen har allerede rakt hænderne ud.

Men det betyder også, at virksomhederne ikke benytter situationen til underbetaling og social dumping. Når du ikke har en opholdstilladelse har du eksempelvis intet cpr-nummer, som kræves i forbindelse med en ansættelseskontrakt. Det åbner oppe for snyd, hvilket Fagbevægelsens Hovedorganisation allerede har været ude og advare imod.

Der vil desværre altid være brodne kar blandet virksomhederne, som udnytter situationen. Men forhåbentlig bliver der så også slået voldsomt ned på det fra myndighederne.

Behandl de ukrainske flygtninge ordentligt. De kan vise sig at være uvurderlig arbejdskraft, hvor mange af dem ligefrem bliver boende i Danmark til gavn for danske virksomheder og det danske samfund.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094