23948sdkhjf

Ny analyse: Her er der størst potentiale for fjernvarmen

De 10 kommuner, der har størst potentiale i forhold til udbygning af fjernvarmenetværket, ligger omkring København.

Det viser en analyse foretaget af rådgivervirksomheden Sweco.

- Vi har udviklet et stærkt digitalt værktøj, som gør os i stand til helt ned på bygningsniveau at vise, hvor i Danmark det kan betale sig at skifte til fjernvarme og samtidig er muligt rent praktisk at blive koblet til fjernvarmenettet. Dermed kan vi hjælpe kommunerne med at give borgerne et klart svar på, om de skal forvente fjernvarmeudbygning i deres område, siger Kasper Qvist, der er energiekspert i Sweco, i en pressemeddelelse.

Potentialet for at udbygge fjernvarmen er størst på Sjælland og særligt omkring hovedstaden, men der er også et stort potentiale i den østlige del af Jylland og i Sønderjylland. 

Top 10:

Her er de 10 kommuner med størst potentiale for at udbygge fjernvarmenettet:

1. Hvidovre
2. Rødovre
3. Tårnby
4. Ballerup
5. Herlev
6. Furesø
7. Rudersdal
8. Egedal
9. Greve
10. Dragør

Kilde: Sweco

- Hvis vi tager Rødovre Kommune som eksempel, så viser vores analyse, at ca. 95 procent af de ejendomme, der i dag ikke er på fjernvarme, vil have økonomisk fordel af at konvertere samtidig med, at det vil være teknisk muligt for fjernvarmeselskabet at forsyne dem, forklarer Kasper Qvist.

Formuleringen "teknisk muligt" betyder, at afstanden fra en husstand med gasfyr til eksisterende fjernvarmeledninger er overkommelig.

Alternativt er der mange bygninger samlet i en klynge, at det giver mening at etablere en ny varmecentral og ledningsnet til at forsyne dem.

Analysen viser at flere end 300.000 af de omkring 400.000 husstande, der i dag benytter sig af olie, gas eller biomasse til opvarmning vil have økonomisk fordel af at skifte til fjernvarme samtidig med, at det er teknisk muligt for fjernvarmeselskaberne at tilbyde det.

- Vi håber, at vores analyse kan bidrage til at accelerere fjernvarmeselskabernes indsats, men i høj grad også kommunernes, der jo alle har som mål at understøtte en renere varmeforsyning og Danmarks ambitiøse reduktionsmål, siger Kasper Qvist.

Visualisering: Sweco

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125