23948sdkhjf

Licitationen mener: Har kommunerne spillet fallit?

Kommunerne skal sættes fri af statslig regulering på erhvervsområdet, så virksomhederne slipper for alt for meget administrativt bøvl.

Sådan lyder ambitionen fra Varde Kommune og landets største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation DI, der med et forslag til et frikommuneforsøg vil skabe bedre vilkår for erhvervslivet.

Ikke mindst de små og mellemstore virksomheder (SMV’er) drukner i kommunale administrative byrder og bureaukrati, som oftest er resultatet af statslig lovgivning.

Med et frikommuneforsøg vil kommunerne blive frigjort fra statslig lovgivning på en række områder. Samtidig forpligter de sig til at fjerne en del af deres egne regler i forsøgsperioden. Hensigten er at give plads til nytænkning og i højere grad at tilrettelægge kommunernes procedurer efter erhvervslivets behov i den enkelte kommune.

Regeringen har allerede etableret frikommuneforsøg på en række områder - bare ikke erhvervslivet. Og det kan jo undre, når mange kommunerne gang på gang i ikke mindst erhvervsundersøgelser bliver sablet ned for deres erhvervsvenlighed.

Derfor bør der tænkes nyt fra Christiansborg, for mange kommuner - ikke mindst de store - har fejlet i deres måde at behandle virksomhederne på.

Og det er bemærkelsesværdigt, at skiftende regeringer intet har gjort, selvom de ud af til har villet erhvervslivet det bedste. Men prøv at tænke nyt og fjern overflødig statslig lovgivning. Lige nu spiller mange kommuner fallit i deres måde at behandle erhvervslivet på.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.344