23948sdkhjf

Grønt lys: København skyder 70 millioner i pavillonby på Amager til 300 ukrainere

Torsdag aften vedtog politikere på Københavns rådhus enstemmigt, at der skal opføres en pavillonby på Amager til de fordrevne ukrainere, der kommer til hovedstaden.

Borgerrepræsentationen gav dermed grønt lys til at skyde 71 mio. kr. i opførelsen og leje af pavillonerne i tre år, som skal kunne huse 330 fodrevne ukrainere.

Pavillonbyen opføres på en kommunal grund på Amager Strandvej 3, hvor kommunen i øjeblikket opbevarer vintertjenesteudstyr og stjålne og glemte københavnske cykler.

Boligerne skal bygges i to etager med køkken, toilet, bad vaskeri, og beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken har til Licitationen - Byggeriets Dagblad også luftet muligheden for, at der kan opføres en daginstitution i området.


Det er foreslået at placere de midlertidige boliger på den sydlige del af arealet, som vist på tegningen (markeret med gult og lyseblåt).

Samtidig er en enkelt hæmsko, at placeringen er inden for risikozonen fra Prøvestenen, populært kadet Benzinøen, hvor der opbevares store mængder brændstof og giftige stoffer.

Placeringen afventer derfor en en høring hos de relevante myndigheder, det vil sige Hovedstadens Beredskab, Arbejdstilsynet og Københavns Politi, som skal lave en risikovurdering af planen.

Nikkes der ja herfra, kan de første pavilloner stå indflytningsklar senest i slut-juli, mener kommunen.

Op mod 10-11.000 ukrainere

Baggrunden for at opføre pavillonerne er, at regeringen har varslet, at Danmark vil tage imod op mod 100.000 flygtninge fra krigen i Ukraine.

Fordelingsnøglen kommuner imellem har hidtil givet København en andel på 6.000, men i start-april blev muligheden luftet for, at hovedstaden skal kunne tage imod endnu flere. København forventer derfor en andel på helt op mod 10-11.000 afhængig af, hvordan fordelingen skrures sammen.

Det giver samtidig også behov for at kigge mod andre løsninger for indkvartering, har kommunen oplyst: eksempelvi hotelskibe, krydstogtskibe og i sidste ende sportshaller og opvarmede telte.

Indtil nu (tal fra mandag 4. april) har København modtaget 1.023 ukrainere, som er blevet indkvarteret i et modtagercenter i Valby samt nedlagte plejecentre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141