23948sdkhjf

Klimamålene nås kun via håndværkerne

Den grønne omstilling præger stort set alle brancher, også inden for byggeriet som har været tæt på den agenda i mange år. Omvendt er der med det store fokus på bæredygtighed også kommet mange mærkninger og certificeringer. Det er godt, men det har bidraget til den jungle, der er kompliceret at finde rundt i. En "bæredygtigheds-jungle" der vokser sig større dag for dag.

Brødrene Dahl var delvist selv med til at skyde den grønne omstilling i gang i vores branche, da vi byggede to store klimacentre for mere end et årti siden. Nu er området blevet stort og politisk, og der er mere end nogensinde brug for vejledning. Selv sidder jeg dagligt med bæredygtighed og har tid til at sætte mig ind i sagerne, og alligevel føler jeg til tider, at området er komplekst.

Jeg hører også blandt mellemstore og store virksomheder, at det er vanskeligt at orientere sig i de mange mærkninger og certificeringer, derfor tænker jeg selv, hvordan vores kunder - altså installatørerne - skal kunne finde rundt i det komplekse univers? De har jo fokus på kundeservice, projekter og indkøb. Gudskelov.

Forklaring og uddannelse

Jeg mener, at vi i grossistleddet har et ansvar for at forklare og uddanne. Det er os der i øjenhøjde i dagligdagen og har ressourcerne til at sætte os ind reglerne. Vi skal være dem, der hjælper håndværkerne med at finde rundt både generelt i bæredygtighed, men også på deres konkrete jobs på byggepladsen.

Installatører kan i dag være en del af et Svanemærket eller DGNB-certificeret byggeprojekt og mangle viden om, hvor de nødvendige produkter og løsninger findes. Vi oplever, at mange spørger, "hvordan sikrer vi, at vi bruger de rigtige produkter" i forhold til bæredygtighed?

Det er nødvendigt for den grønne omstilling, at håndværkerne let gennem søgemaskiner og webshops kan finde de kategorier og de forskellige mærkninger og certificeringer, som produkterne har. Det handler altså ikke kun om de øverste led i virksomhederne og aftaler underskrevet på grønt papir. Det handler også om, at installatørerne ude i hverdagen let kan finde varerne og de "grønne produkter".

Vi har for eksempel rakt ud til alle vores leverandører og bedt dem om at levere bæredygtigheds-informationer på deres produkter og løsninger. Det er den eneste måde, vi kan tage miljø og klima videre ud og gøre det enkelt for installatøren. Den grønne omstilling er på vej, og installatørerne er en stor del af den. Mange bække små ...

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Udvider med 100.000 kvm og lidt til: Havn søsætter nye udbud
Ny prognose: Byggeaktiviteten falder med 30 pct. i år
Suser forbi ny milepæl: Familieejet trælast når 4 milliarder
Cowi køber rådgiver med 280 medarbejdere
Op mod 36 kilometer vandrør i skandaleramt supersygehus skal nu udskiftes
Som sagt så gjort: Aarsleff lægger halvanden milliard på toppen
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109