23948sdkhjf

Licitationen mener: Den sorte sky over virksomhederne skal forsvinde

Fredag er ikke ligefrem en dag, som mange virksomheder ser frem til.

Her forfalder en række af de rentefrie corona-lån, som virksomheder under coronakrisen fik mulighed for at optage til at dække deres moms- og skattebetalinger.

Men ingenting er som bekendt gratis, og lån skal betales tilbage. Problemet er bare, at hver femte virksomhed ifølge brancheorganisationen SMVdanmark skal finde pengene andre steder end i virksomheden. Tæt på 3.000 virksomheder frygter, at de ikke kan skaffe pengene og må gå konkurs.

Senest ser det ud til, at arkitektvirksomheden KHR Architecture bliver reddet fra en truende konkurs, efter en rekonstruktionsplan efter alt at dømme er på plads.

Men som man skal forstå tallene, er det jo langt fra alle virksomheder, som kan se mod en lignende redning, og derfor er det vel også på sin plads, at betalingsfristen udskydes til efteråret. Mange af de virksomheder, som skylder corona-lånene, er først ved at komme oven på igen økonomisk, og skal de have en reel chance for at skaffe likviditet til lånene, bør man udsætte fristen.

For selvfølgelig skal lånene betales tilbage. Det er jo ikke statsstøtte, vi taler om her. Staten og samfundet vil tværtimod tabe rigtig mange penge på, at virksomhederne går konkurs. Og lånene vil aldrig blive betalt tilbage.

Så den sorte sky over virksomhedernes hoveder bør fjernes, så de kan drive deres forretning i forvisning om, at de får en bedre chance for at skaffe pengene. Det vil komme både virksomheder og statskassen til gode.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125