23948sdkhjf

Licitationen mener: Kom nu ud af Rusland

Carlsberg er det seneste skud på stammen af danske virksomheder, som siger farvel til Rusland, efter landet invaderede Ukraine.

Selvom det kan sætte mange års forretning på det russiske marked på spil og en fare for, at Rusland tvangsnationaliserer fabrikker mv., er det unægtelig det eneste rigtige at gøre.

Det efterlader Aarsleff og Rockwool tilbage i rækken af efterhånden få danske virksomheder, som fortsætter med at have aktiviteter i Rusland. Selvom virksomhederne dækker sig ind under, at man vil tage hensyn til sine mange russiske ansatte, er det alligevel en fejlbedømmelse. Samtidig kan omkostningerne ved at blive være langt mere vidtrækkende - ikke mindst i tabt omdømme.

Mens eksempelvis Aarsleff har været fuldstændig lukket omkring sine overvejelser om fortsat at beholde en forholdsvis beskeden russisk forretning, så har Rockwool betydeligt mere på spil med blandt andet fire fabrikker.

Et farvel til Rusland vil ganske rigtig rumme en risiko for, at ejendomsret til fabrikker, knowhow og milliardomsætning går tabt og ryger i hænderne på Rusland. Men bør man som ansvarlig virksomhed så ikke tage det tab?

Efter Carlsbergs exit vil presset på de resterende danske virksomheder til at sige farvel forhåbentlig øges. For ved at blive i Rusland holder danske virksomheder i realiteten hjulene i gang i Rusland og er med til at finansiere Putins terrorregime og dermed også indirekte krigen i Ukraine. Det bør ingen være tjent med.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14