23948sdkhjf

Her vil Arkitema hente 200 millioner ekstra i omsætning

Arkitema retter nu blikket mod Storbritannien og Nordamerika for at skabe vækst i de kommende år. Målet er at øge omsætningen med 200 mio. kr. Og med Cowi i ryggen er målet at skabe vækst, inden for især sundheds- og universitetsbyggeri, skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse.

De sidste 10 år har Arkitema udelukkende fokuseret på kunder og projekter i Skandinavien, en strategi der bragte arkitektfirmaet i en position som en af de største arkitektvirksomheder i Danmark, Norge og Sverige.

I dag har Arkitema en omsætning på 670 mio kr., og beskæftiger knap 700 medarbejdere fordelt på seks kontorer i Skandinavien

For at sikre fortsat vækst ser arkitektfirma nu mod markederne på den anden side af Nordsøen og Nordatlanten.

Med ejeren i hånden 

Arkitema er en del af Cowi gruppens nye strategi, Future Now, som udpeger netop England og Nordamerika som geografier hvor der skal skabes vækst - også inden for arkitektur og byggeri.

Netop skandinaviske velfærdsløsninger, Arkitema har opbygget erfaring med det seneste årti, efterspørges i Storbritannien og Nordamerika. Samtidig er Cowi allerede stærkt repræsenteret på de to markeder og kan dermed støtte med lokalkendskab og netværk. 

– Når vi kigger på markederne i UK og Nordamerika, er det netop den kompetence, som vi har opbygget inden for især sundhed og universitetsbyggeri, der bliver efterspurgt af kunderne, fortæller senior market director i Arkitema, Jørgen Bach.

– Vi kan se, at alene markedet i UK er dobbelt så stort som det samlede Skandinaviske markedet, så vi mener det bestemt, at det er værd at satse på, tilføjer han. 

Kontorer skal sikre langsigtet strategi 

Strategien Future Now har været undervejs det seneste år, men Arkitema er allerede i gang med at jagte de første opgaver både i Storbritannien og Canada. Efter planen vil arkitektfirmaet etablere lokalt kontor i Storbritannien allerede i år, og man forventer at være på plads i Canada inden udgangen af 2024.

I Storbritannien arbejdes der på et kommende stort offentlig udbud samarbejde med en af Cowis internationale partnere, og i Canada arbejdes der på flere komplekse infrastruktur projekter sammen med Cowi.

Lokal tilstedeværelse med lokale kontorer er del af den langsigtede plan, og hvor sundheds- og universitetsbyggeri er fokuspunktet i første omgang, forventer Jørgen Bach på sigt at udbygge med blandt andet rådgivning inden for store bæredygtige byudviklingsprojekter.

– I Skandinavien er vi kendte som arkitekterne, der i et tæt samarbejde med vores kunder co-creater Skandinaviske bæredygtige byer, hvor vi designer gode boliger, kontorer, skoler, hospitaler, metrostationer, pladser og parker. Det vil vi på sigt selvfølgelig også gerne være kendte for i både UK og Nordamerika, forklarer Jørgen Bach og tilføjer:

– Ved at bruge vores erfaring fra etableringen i Sverige og Norge, samt udnytte Cowis styrkepositioner er jeg overbevist om, at vi er et kendt og respekteret Arkitektbrand i UK og Canada om 10 år.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141