23948sdkhjf

Licitationen mener: Lad os holde fast på arbejdsmarkedet

Coronakrisen har været godt for noget, selvom det ikke har været let at få øje på særligt mange positive elementer.

Eksempelvis har den massive brug af testere i de mange testcentre og phonere i smitteopsporingen åbnet dørene til arbejdsmarkedet for både den yngre og ældre del af arbejdsstyrken.

Den yngre del af arbejdsstyrken - dem under 25 år - har således oplevet den største fremgang i beskæftigelsesfrekvensen igennem jobopsvinget, som er foregået gennem de seneste år.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik over arbejdsstyrken. I 2021 var 755.000 personer mellem 15 og 64 år således uden for arbejdsstyrken, hvilket svarer til hver femte af alle i aldersgruppen. Det er den laveste andel i 10 år.

Der skal ikke herske tvivl om, at dansk økonomi skal klappe i hænderne over, at så mange er kommet i arbejde.

Men det gælder nu også om, at der bliver holdt fast. For testcentrene er selvfølgelig lukket igen i takt med, at behovet for tests af befolkningen er faldet.

Derfor skal virksomhederne sætte alt ind for at tiltrække den lang række af folk, som nu står uden job, efter testcentrene er lukket.

Og til de unge: Find ud af hvad I vil. Tag en uddannelse eller find et job.

I en tid med uro i Europa er det vigtigt, at dansk erhvervsliv og økonomi får udnyttet det momentum, som er på arbejdsmarkedet i øjeblikket.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109