23948sdkhjf

Licitationen mener: Udnyt nu det cirkulære forretningsområde

Konkurrencen i bygge- og anlægsbranchen bliver ikke ligefrem mindre i disse år, og derfor er det altafgørende, at bygge- og anlægsvirksomhederne konstant opsøger nye forretningsmuligheder.

Bæredygtighed spiller selvfølgelig en større rolle i takt med, at det nye bygningsreglement stiller krav om bæredygtige tiltag. Derfor er det naturligt, at man opsøger de nye muligheder inden for eksempelvis den cirkulære økonomi.

Vi har allerede set de første byggeprojekter, der er opført kun med genbrugsmaterialer, og i takt med at energipriserne er på himmelflugt, er det jo ikke nogen dum idé for eksempel at genbruge mursten i nye byggerier.

Nu er seks byer gået sammen i udviklingsprojektet "Cirkulære Byer", hvor byerne skal blive klogere på, hvordan de eksempelvis genanvender ressourcer i byggeriet. Og ikke mindst hvordan kommune og det lokale erhvervsliv samarbejder om cirkulær omstilling.

Samarbejde mellem kommuner og erhvervsliv skal altid hilses velkommen. Kommunerne skal ikke gå i konkurrence med virksomheder om at udvikle cirkulære løsninger. Men de skal bruge virksomhedernes ekspertise til at udvikle løsningerne. Det skaber både god økonomi for det lokale erhvervsliv og nye arbejdspladser, ligesom kommunerne kommer med på den grønne dagsorden.

Virksomhederne skal gribe denne udfordring. For jo før de kommer med på den cirkulær tankegang, des større konkurrence-fordel vil de have i fremtiden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.126