23948sdkhjf

Helsingør skriver under med Rødovre-entreprenør på nyt børnehus

Det første skridt er taget i retning af et nyt børnehus i Tikøb. Helsingør Kommune har underskrevet kontrakt på byggeriet med totalrådgiver Friis Andersen Arkitekter og hovedentreprenør Combi Byg. 

Projektet var udbudt som et integreret byggeri med en targetpris på 12,5 mio. kr., oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Børnehuset skal erstatte det nuværende børnehus i Tikøb, som er en del af Tikøb Familiehus - dagtilbud og skole på samme matrikel. Det nye børnehus får plads til 75 børn mod en normering til 53 børn i det eksisterende. 

Forventningen er, at byggeriet af det nye børnehus kan begynde i oktober i år – og at børnehuset kan stå færdigt i oktober 2023. 

Børnehuset skal bygges efter den frivillige bæredygtighedsklasse. 

I forbindelse med det nye børnehus i Tikøb har Helsingør Kommune fået midler til et kunstværk fra Statens Kunstfond. Tanken er, at børnene og det øvrige lokalsamfund skal bidrage til værket, der skal forholde sig til ’det lille i det store’ – som fx barnet som en del af børnefællesskabet, og Tikøb Børnehus som en del af skolens matrikel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281