23948sdkhjf

Licitationen mener: Hård opbremsning i boligsalget rammer byggeriet ekstra hårdt

Det er dystre forudsigelser, som DI’s skatte- og boligøkonom Bo Sandberg, bringer til torvs på DI Business online portal.

Bo Sandberg konstaterer således, at man knapt tre måneder inde i 2022 allerede må konstatere, at sidste år er længe siden. 2022 bliver bestemt ikke et rekordår på boligmarkedet som 2021, hverken hvad priser eller antal handler angår - og der vil være dele af landet, hvor boligpriserne slet ikke stiger overhovedet, og i hvert fald overgås markant af inflationen.

Når antallet af handler falder på boligmarkedet, så bliver der også mindre at se til for mange af virksomhederne i byggeriets værdikæde - fra producenter, leverandører og forhandlere til bygningssagkyndige, håndværksmestre og entreprenører.

Da de offentlige opdragsgivere allerede er hårdt presset af prisstigninger på materialer, så vil nedgangen i antallet af bolighandler yderligere reducere antallet af opgaver i byggebranchen. Og fra den 1. april er det også slut med håndværkerfradraget. Oveni giver krigen i Ukraine en række negative dønninger af generel usikkerhed gennem hele samfundsøkonomien.

Det kan derfor blive en noget hårdere opbremsning i aktivitetsniveauet, end man har forventet. Opbremsningen kan godt give nogle uforudsete knubs og blå mærker til aktørerne i byggebranchen, som derfor må gøre mere for at polstre sig økonomisk, så der er noget at tære af.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109