23948sdkhjf

Licitationen mener: Regeringen udøver forskelsbehandling

Regeringen har en plan. Som det kun andet land i verden vil den skabe den første røgfrie generation ved simpelthen at gøre det forbudt for alle født efter 2010 at købe tobaksvarer.

Det sker i forbindelse med regeringens nye sundhedsudspil, som sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fremlagde i mandags. Et udspil, der på forhånd blev kaldt et paradigmeskifte i tilgangen til det danske sundhedsvæsen.

Og det vil da også være noget af et paradigmeskifte, der nu lægges op til. For staten vil på forhånd diktere, at en person født i 2010 i fremtiden ikke kan købe en pakke cigaretter. Men vennen eller veninden, der er født i 2009, kan sagtens. Det vil være lidt af en forskelsbehandling.

Det er jo ganske fornuftigt, at regeringen sætter alt ind på at få langt flere i Danmark til at lægge cigaretterne på hylden. Det er sundhedsskadeligt at ryge, og en lang række tiltag har da også gjort det sværere at købe tobaksvarer gennem årene.

Men hvis regeringen vil rygning til livs, så må den jo forbyde det helt. Med dette forslag går regeringen direkte ind og forskelsbehandler en hel generation af unge. Og hvis de unge vil ryge, så skal de jo nok skaffe cigaretter andre steder fra.

Man skal passe på med, at staten blander sig i alt, og det må i lige så høj grad være op til forældrene at holde deres børn væk fra rygningen. Det er i bund og grund et frit valg, om man vil ryge eller ej. Det skal staten ikke nødvendigvis blande sig i, medmindre det er et decideret forbud, regeringen går efter. Man så forbyd det dog.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109