23948sdkhjf

Maskinimport satser på rolig organisk vækst

Høj kvalitet og god, nærværende service. Ja man har hørt det før, men det er som om man hos Jamas A/S faktisk mener det, når man samtidig siger, at vækst er fint, men det skal ikke ske for enhver pris.

- Doosan leverer et rigtigt fint produkt, som vore kunder er glade for, men oftest er det jo sådan, at det er den personlige kontakt, der faktisk afgør, hvilket mærke man ender med at købe, for enhver maskine - og en god maskine skal jo have service, og hvis det ikke rigtigt fungerer, så vælger kunden et andet sted at handle næste gang han skal købe, siger indehaveren af Jamas A/S, Jens Lundgaard, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Gemmer ikke på de brugte

Brugte maskiner er ikke noget han gemmer på:

- Vi har stort set ikke noget brugt stående, for vi har den filosofi, at maskiner skal ud at køre. Samtidig er der så stor efterspørgsel på det brugte, at det er nemt at få det afsat, siger Jens Lundgaard.

Han fortæller også at priserne er steget kraftigt på det brugte, hvilket jo skyldes efterspørgsel på grund af knaphed på blandt andet chips til de nye maskiner, og det er sammen med nogle generelle prisstigninger på de nye maskiner, med til at drive priserne op på de brugte, og faktisk mere end på de nye.

- Vi ser det blandt andet også på de brugte Doosan maskiner, som er steget ganske pænt i pris, siger han.

18 medarbejdere

Firmaet holder til i Kalundborg og beskæftiger 18 medarbejdere.

- Vi kunne sagtens vokse hurtigere. Vi kunne eksempelvis nok sagtens have solgt 20 procent flere maskiner gennem det sidste års tid, men vi har det faktisk fint med ikke at blive for store for hurtigt. For os handler det om også at kunne følge med, siger Jens Lundgård.

Firmaet forhandler ud over Doosan også Everdigm grabbe, betonsakse og hydrauliske hamre til montering på maskinerne.

- Doosan har et helt nyt modelprogram under udvikling, og vi har eksempels en gravemaskine på 14 tons i Danmark, som er ude at køre. Den er fra den helt nye -7 serie, og hele programmet kommer stille og roligt ud på markedet, siger han.

Gammelt firma

Doosan har været i Danmark i mange år, men det startede under navnet Daewoo, som i 2006 blev opkøbt af Doosan. Jamas solgte den første Daewoo i 1991, og i 2011 overtog Jamas aktiviteterne i det hedengangne Conenco.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.046