23948sdkhjf

JCN Bolig vinder 333 mikroboliger

Ejendoms- og byudvikleren NPV vælger den jyske boligentreprenør JCN Bolig til et projekt med 333 såkaldte micro-living boliger og 17 hotellejligheder på Sydhavnsgade i København.

Det skriver JCN Bolig i en pressemeddelelse.

Projektet, hvor der er opstart her i foråret, er entreprenørfirmaets første byggeopgave for NPV. 

Micro-living bebyggelsen betegens som et projekt med arkitektur og fællesskab som et omdrejningspunkt. Hovedfacaden er placeret direkte ud til en af det sydlige Københavns helt store trafikårer, Sydhavnsgade.

Fakta: Micro-living i Sydhavnsgade

Sydhavnsgade micro-living projektet er på 11.543 brutto etagemeter plus 1.300 kvm kælder til depot og cykler. 

Bygherre: NPV                           

Arkitekt: Vandkunsten

Ingeniør: AB Clausen

NPV er projektudvikler og kontraktholder. Projektet er videresolgt til en udenlandsk ejendomsfond. Vandkunsten er arkitekt og AB Clausen varetager ingeniørydelserne.    

Stueetagen på micro-living projektet, hvorfra størstedelen af fællesaktiviteter er koncentreret, udføres med store, transparente glaspartier. Fra 1. sal og op til 7. etage er etagerne disponeret med micro-living boliger og mindre fællesområder placeret således, at alle kommende beboere har let adgang til fællesarealer.

Hele tagfladen indrettes i differentierede niveauer som tagterrasse, hvor en stor pergola i hele bygningens længde til dels fungerer som støjværn og zoneopdeling af terrassen.

Egentlig byggearbejde efter sommerferien

JCN Bolig afleverede i foråret 2021 et overslag til NPV på Sydhavnsgade, som de gennemgik. Efterfølgende blev boligentreprenøren bedt om at lave en udførlig kalkulation, som blev bearbejdet fra september til november, så projektet blev optimeret og præsenteret for NPV. 

Sydhavnsgade skal DGNB Guld-certificeres, hvorfor byggematerialer skal have EPD-dokumentation og godkendelse, ligesom man vil minimere brugen af beton og tilføre mere træ i byggeriet hvor det er muligt.

Parterne går i jorden i starten af maj. Den egentlig byggeopgaven starter efter planen efter sommerferien, når der foreligger en endelig byggetilladelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11