23948sdkhjf

Licitationen mener: Ventetider er en hån mod byggeriet

Det er ikke just de nemmeste tider at være bygherre i. Ikke bare skal du kæmpe med stigende materialepriser. Afhængigt af hvor du bor i landet, er kommunerne ikke ligefrem indstillet på at lade byggetilladelser gå hurtigt igennem systemet.

En ny analyse fra SMVdanmark viser, at ventetiderne, før kommunen giver grønt lys til et byggeri, er steget med over 16 pct. Ligeledes varierer den gennemsnitlige sagsbehandlingstid fra kommune til kommune også ganske voldsomt. Fra seks dage i Odder Kommune til 159 i København.

At København ligger i bunden af skalaen blandt alle landets kommuner er desværre ikke nyt. Kommunen er notorisk kendt for ikke at have den bedste service over for sine virksomheder og er ofte landet i bunden af diverse undersøgelser over kommunernes erhvervsvenlighed.

Det virker altså ikke til, at København har lært det store. Og egentlig kunne man jo spørge alle landets kommuner, hvorfor der skal være så store forskelle fra kommune til kommune på at behandle en byggesag.

Der er selvfølgelig en forskel på, om du som kommune skal behandle fem eller 100 byggesager om ugen. Men det er jo i bund og grund et spørgsmål om, hvor mange ressourcer kommunen sætter af til behandlingen.

De lange sagsbehandlingstider er en hån mod ikke bare de byggevirksomheder, der ikke kan komme i gang med at bygge, men også de bygherrer, som må vente flere måneder på at komme i gang med deres byggeri.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.068