23948sdkhjf

Vælger rådgiver til renovering af ikoniske højhuse i Brøndby

Endnu et af de store skridt på vej mod renoveringen af Brøndby Boligselskabs højhuse i Ulsøparken og Hallingparken i Brøndby Strand er taget. Swecos team af arkitekter og ingeniører er netop udpeget som totalrådgiver på renoveringen af boligselskabets fire højhuse i Brøndby Stand.

Mere præcist er der tale om delaftale 1 under helhedsplan HP4, som udgør Brøndby Boligselskabs afd. 605-607, der omfatter et areal på cirka 24.000 kvm.

Det skriver Sweco i en pressemeddelelse.

Havde fem hold i spil

Fem hold var på banen til totalrådgivningen på delafltae 1, en rådgiveropgave som skulle ligge på anslået 20 mio. kr.

De prækvalificerede hold var:

 • JJW Arkitekter med Danakon, Torkil Laursen A/S og Teknologisk Institut som underrådgivere
 • Mangor & Nagel med Niras og Lytt Architecture som underrådgivere
 • Norconsult med Rubow Arkitekter som underrådgiver
 • Rambøll Danmark med Skala Arkitekter som underrådgiver
 • Sweco Danmark

Som totalrådgiver skal Sweco blandt andet stå for projektering samt koordinere renoveringen af afdelingernes tilsammen fire højhuse i 16 etager gennem alle projektfaser. De tilhørende nære udearealer og P-kældre skal desuden renoveres. 

– Brøndby Strand er et af de væsentlige værker inden for den danske velfærdsarkitektur, og vi ønsker i høj grad at være med til at sikre boligerne lang levetid. Både så beboerne også fremover har gode almene boliger, og så vi værner om et vigtigt arkitekturhistorisk byggeri, siger Eva Bjerring, markedschef for almene boliger i Sweco, i pressemeddelelsen.

Fire af syv højhuse

Renoveringen af højhusene i Brøndby Strand Parkerne er en del af et af Danmarkshistoriens største renoveringsprojekter, der samlet tæller syv højhuse og omkringliggende lavhuse. Formålet er at udvikle området til den tidssvarende og attraktive bydel, den har potentialet til at blive, med fokus på sammenhænge og en stærk lokal identitet.

Fakta: Renoveringen af de fire højhuse i store træk

 • reparation af tage
 • nye facader med solceller og inddækkede altaner
 • nye trægulve (afd. 606 delvist)
 • nye badeværelsesgulve med membran
 • tilgængelighedsboliger (afd. 605 og 607)
 • nye lobbyer og renoverede ankomstarealer
 • ventilation med varmegenvinding
 • nye varmerør, radiatorer, vandrør og el-tavler mv.
 • renovering af elevatorer
 • udearealer i tilknytning til højhusene

Renoveringen af de fire højhuse under Brøndby Boligselskab omfatter blandt andet energirenovering af facader og tage, udskiftning af installationer og tekniske anlæg samt indretning af fællesarealer/lobby og nære udearealer med fokus på øget tryghed og kvalitet. Hertil er der fokus på håndtering af miljøfarlige stoffer.

– Vi anser den beboerdemokratiske proces som lige så vigtig som de tekniske løsninger, og byggeudvalget bliver derfor helt centralt for opgaven, så vi sikrer de rigtige løsninger til gavn for beboerne. Derfor vil vi også etablere et projektkontor i bebyggelsen, så vi altid er tæt på beboerne, bygherre og driften og skaber et tillidsfuldt samarbejde med fælles mål og værdier, siger Ask Abildgaard, teamleder for Team Almen - Integreret rådgivning i Sweco.

Renovering starter efter planen i 2024 

Ifølge planen skal der nu udarbejdes et projektforslag med udgangspunkt i designmanualen for Brøndby Strand Parkerne, som er udarbejdet af Team Domus. 

Projektforslaget skal herefter godkendes af beboerne i de berørte afdelinger. Det er sat til at ske i 3/4. kvartal 2022. Derefter følger entrepriseudbud inden selve renoveringsarbejdet går i gang – forventeligt i 1. halvår 2024.

Håndværkerudgifter for renoveringen af Brøndby Boligselskabs fire højhuse er tidligere estimeret til cirka 367 mio. kr. inkl. moms. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172