23948sdkhjf

Kommune godkender ny plan for skandalebyggeri trods advarsel

Hårdt prøvede borgere i Esbønderup og Gilleleje vil inden længe opleve, at Grønnely med brødrene Peder og Kristian Blak i spidsen vil gå i gang med at udbedre nogle af de mange fejl og mangler, der er blevet afsløret i Grønnely-boligerne gennem de seneste måneder.

Det skriver TV 2 Lorry.

Således har Gribskov Kommune torsdag godkendt en handlingsplan for, hvordan Grønnely-boligerne atter kan komme i acceptabel stand i forhold til brandfare.

Det skriver Grønnely-direktør Peder Blak i et brev til beboerne på Gydevej i Esbønderup, som TV 2 Lorry er i besiddelse af. Gribskov Kommune bekræfter, at planen er godkendt i en pressemeddelelse.

Grønnely blev i februar måned af kommunen varslet om, at boligerne ville blive kondemneret - altså erklæret uegnede til beboelse - hvis ikke firmaet gennem handleplaner kunne bevise, at forholdene kan bringes i orden.

Og nu har Grønnely altså fået besked på, at handlingsplanen vedrørende brandfare er godkendt.

Udbedringen skal senest være færdig 8. juli - den lange udsigt skyldes, at lejerne skal have et varsel i henhold til lejelovgivningen. Grønnely oplyser dog, at man med frivillige aftaler håber på at blive hurtigere færdig.

Gribskov Kommune oplyser, at man vil "kræve dokumentation for, at det udførte arbejde lever op til kravene, herunder dokumentation fra de eksterne ingeniører, som Grønnely entrerer med," lyder det i pressemeddelelsen fra Gribskov Kommune.

"Hvis fristen overskrides – eller dokumentationen ikke lever op til kravene - vil kommunen gå videre med kondemnering," lyder det.

Onsdag kunne TV 2 Lorry fortælle, at direktør i Trecas, Sten Jebjerg, der har mere end 40 års erfaring som rådgivende ingeniør på blandt andet renovering af Christiansborg og Amalienborg, advarede om, at alt indvendigt arbejde i byggeriet i Esbønderup i grove træk skal rives ned og bygges op fra ny, hvis boligerne fremover skal være sikre at bo i.

Det skyldes blandt andet, at boligerne ifølge Sten Jebjerg udgør både brand- og sundhedsfare. Sundhedsfaren består ifølge Sten Jebjerg af både støj, radon og skimmelsvamp - sidstnævnte bliver undersøgt i en anden sag mellem Grønnely og Gribskov Kommune.

TV 2 Lorry kender ikke til det præcise indhold af Grønnelys genopretningsplan, og derfor vides det ikke, hvor bredt de godkendte udbedringer griber om sig.

I brevet fra Peder Blak til beboerne fremgår det dog, at udbedringerne forventes at være klaret på to dage per lejlighed. Ifølge Peder Blak mangler syv ud af 20 boliger at blive istandsat.

Rådgivende ingeniør Sten Jebjerg sagde onsdag til TV 2 Lorry, at det ville tage omkring tre uger per lejlighed, hvis forholdene i boligerne skulle bringes i orden.

Sten Jebjerg oplyser, at han har sendt sin samlede vurdering af sagen til Gribskov Kommune.

Onsdag eftermiddag afviste centerchef for Teknik og Borgerservice, Dorethe Ungstrup, dog at have kendskab til Sten Jebjergs vurdering af sagen.

"Kommunen er ikke bekendt med en rådgiver, der har tilbudt sin hjælp til beboerne. Kommunen har ikke fået materiale tilsendt fra andre end Grønnely," lyder det.

TV 2 Lorry er dog i besiddelse af en mail fra Danske Lejere til Gribskov Kommunes sagsbehandler, hvor sagsbehandleren bliver præsenteret for Sten Jebjergs vurdering af sagen. Mailen blev sendt i sidste uge.

TV 2 Lorry spurgte onsdag Gribskov Kommune, hvordan det det paradoks hænger sammen. Det har de ikke svaret på - men i pressemeddelelsen torsdag lyder det nu:

"Kommunen har også modtaget notater fra lejers faglige rådgiver Sten Jebjerg om forhold vedrørende sundhed, brandfare, lyd mede mere. Pointerne herfra er kendt af administrationen og indgår i sagsbehandlingen."

I brevet fra Peder Blak til beboerne på Gydevej skriver Grønnely-direktøren, at beboerne får betalt en overnatning på hotel, mens håndværkere arbejder i lejlighederne.

Peder Blak skriver også, at Grønnely ønsker at "beklage det besvær, der er forbundet med, at vi retter op på fejl og mangler i ejendommen - og sige tak for jeres tålmodighed."

"Vi er i samarbejde med en anerkendt rådgivningsvirksomhed i gang med at sikre, at alle udbedringer fuldt ud lever op til alle kommunens krav og har den påkrævede kvalitet, så der ikke sker en kondemnering af ejendommen," lyder det fra Peder Blak i brevet.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109