23948sdkhjf

Nu kan entreprenører byde på terminalen til 1,4 millioner buspassagerer

Vejdirektoratet udbyder nu entreprisen med anlæg af den nye busterminal tæt ved Fisketorvet og Dybbølsbro Station i København, som hvert år tager imod cirka 1,4 millioner buspassagerer fra ind- og udland.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

– I Vejdirektoratet har vi siden 2020 arbejdet med planlægning og udarbejdelse af udbudsmateriale, og det er derfor en temmelig stor milepæl, at vi nu kan gå i udbud, siger projektleder Niels Arend Koefoed fra Vejdirektoratet, i pressemeddelelsen.

– Udbuddet markerer, at vi nu går i gang med næste etape af projektet - nemlig at finde den entreprenør, der skal udføre arbejdet i marken og få den nye busterminal bygget, uddyber han.

Busterminalen kommer til at samle fjernbustrafikken til og fra hovedstaden på én central placering. Den kommer til at ligge under Dybbølsbro ved S-togsstationen Dybbølsbro Station mellem jernbanen og Carsten Niebuhrs Gade, hvor der er ved at blive opført en Ikea-forretning.

Vejdirektoratet har valgt for et år siden Cowi som hovedrådgiver og tovholder på busterminalprojektet.

Projektet er budgetteret til at koste 80,2 mio. kr., og finansieres med 20 mio. kr. fra staten og 60,2 mio. kr. fra Københavns Kommune, hvoraf 20 mio. kr. indhentes over en årrække via forhøjet brugerbetaling fra busoperatørerne. 

Vælger vinder i april

Vejdirektoratet planlægger at offentliggøre navnet på den valgte entreprenør i midten af april, og selve anlægsarbejdet forventes at kunne begynde til maj.

Vejdirektoratet er bygherre på projektet for Københavns Kommune, og når anlægget står færdigt, bliver busterminalen overdraget til Københavns Kommune. Den daglige drift af busterminalen vil blive varetaget af Movia.

Den nye busterminal, der forventes at kunne blive taget i brug i foråret 2023, skal på et normalt hverdagsdøgn kunne servicere op til 195 busser.

Fakta om busterminalen

  • 15 busholdepladser - 12 er til 15-meter busser og tre til 18-meter busser.
  • Taxaholdepladser, ”Kys & Kør-zone” og op til 200 cykelparkeringspladser.
  • Elevator til Dybbølsbro og handicapparkeringspladser.
  • Tydelig ”wayfinding” (skiltning) og trafikinformation på terminalområdet.
  • Ved terminalbygningen bliver der opført ventefaciliteter, toiletter og mulighed for at indrette en kiosk.

 

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203