23948sdkhjf

Se de nominerede: Byggerimessen er aflyst - men eftertragtede klimapriser uddeles

Da Danmarks største byggerimesse, Byggeri'22, kort før nytår med baggrund i corona-smittespredningen blev udskudt fra 1.- 4. marts 2022 til 21.- 24. marts 2023, gik der et stort suk gennem den danske byggebranche. Også Byggeri’20 blev aflyst på grund af corina-restriktioner, så der er ved at være længe siden at branchen har været samlet.

Men, nøjagtig som i 2020, så har Danske Byggecentre, som står for den traditionsrige messe, fortsat nomineringerne til Byggeriets Klimapriser 2022 og priserne vil blive uddelt i løbet af foråret.

- Nomineringerne viser tydeligt, at leverandørerne til byggeriet ikke har ladet sig bremse af Covid-19. De fortsætter ufortrødent med at flytte klima og miljø-innovationen helt ind i produkter og løsninger. Og det er imponerende, lyder det fra Danske Byggecentre, der uddeler priserne.

Og selv om Byggeri’22 altså er udskudt til 2023, så er det for længe at vente med at uddele priserne, mener Danske Byggecentre, som derfor har besluttet at uddele Byggeriets Klimapriser i foråret i år.

- Udviklingen går hurtigt inden for byggeriet, så vi valgte ikke at udskyde prisuddelingen endnu et år, når vi nu kan uddele dem. Så vi har fået indstillinger ind, nomineret de bedste og uddeler priserne i år, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre.

 26 produkter og løsninger udpeget

Nomineringskomitéen for Byggeriets Klimapriser har udpeget 26 produkter og løsninger fra forskellige leverandører, der skal dyste om de fire priser: Byggeriets Klima-, Energi-, Miljø- og Arbejdsmiljøpris.

- Ambitionerne hos byggeriets leverandører fortsætter med at imponere. Er der skeptikere, der ikke mener, at innovation bringer os videre i forhold til at gøre byggeriet både mere bæredygtigt, mere klimavenligt og mere arbejdsvenligt, bør de læse nomineringerne til Byggeriets Klimapriser 2022,’lyder det fra Palle Thomsen.

- De nominerede virksomheder er - med deres fokus og nytænkning – simpelthen med til at rykke grundlæggende på byggeriets miljø- og klimabelastning. Fordi de innoverer helt ind i kernen af byggeriet. Helt ind i de produkter og processer der leveres og anvendes direkte i byggeriet. Vi er begejstrede for de mange nomineringer og ser frem til at kunne overrække Byggeriets Klimapriser 2022, understreger Palle Thomsen.

Her er de nominerede:

Byggeriets Klimapris

I kategorien er otte virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man bl.a. investeringer, der væsentligt reducerer CO2-udledningen fra transport og produktion, fliseklæber med CO2-reduceret cement samt lim lavet af genanvendt materiale.

 De nominerede er: Daloc Danmark A/S, Superwood A/S, Alfix A/S, Egernsund Weinberger A/S, Saint-Gobain Danmark A/S, Soudal A/S, Troldtekt A/S og Aalborg Portland A/S.

Byggeriets Energipris

I kategorien er fire virksomheder nominerede for deres indsats. Her finder man et digitalt låsesystem uden CO2-aftryk fra batterier eller strøm, en energisparende ledhejseport, skift fra PE til armeret dampspærre i husbyggeri samt et specialprodukt til rørisolering.

De nominerede er: ASSA ABLOY Opening Solutions Denmark, Hörmann Danmark A/S, BetaPack A/S og Kingspan Insulation A/S.

Byggeriets Miljøpris

I kategorien er ni produkter og løsninger nominerede. Her finder man bl.a. arbejdstøj lavet af fibre, der er udvundet af bl.a. plastikflasker, injektionsmørtel uden peroxider, ptalatfri akrylfugemasse og en strategisk satsning på at være specialist i radonsikring.

 De nominerede er: ENGEL Workwear, fischer a/s, Frøslev Træ A/S, Jackon Danmark A/S, Svalk Handel ApS, Wedi Gmbh, Dana Lim A/S og Alfix A/S

Byggeriets Arbejdsmiljøpris

I kategorien er fem virksomheder nominerede. Her finder man bl.a. betontagsten, der er hele 25 pct lettere end de klassiske, knæbeskyttere der mindsker arbejdsskader ved at flytte vægten til skinnebenene, en dør- og vinduesløfter der afhjælper tunge løft ved isætning, samt betonplader hvor vægten er reduceret med 50 kg pr kubikmeter.

 De nominerede er: BMI Group Danmark, iTOOLS I/S, MC-Bauchemie Danmark ApS, TimTool samt Xella Danmark A/S.

 Læs mere om de nominerede og løsninger her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156