23948sdkhjf

To kendte danske arkitekter vinder stort boligprojekt i Canada

De to danske arkitektvirksomheder Henning Larsen og SLA har vundet en prestigefyldte konkurrence om at udvikle en 50.000 kvm stor grund, kaldet Quayside, centralt beliggende på Torontos havnefront.

Det sker i samarbejde med Toronto-developerne Dream Unlimited Corp og Great Gulf Group. De to er tilsammen kendt som Quayside Impact Limited Partnership, og projektet, som de danske arkitekter skal i gang med, bliver udført i et tæt samarbejde med det anerkendte britiske arkitektfirma Adjaye Associates samt canadiske Alison Brooks.

Udnævnelsen af vinderprojektet fandt sted efter en proces, hvor fire developer-ledede teams havde konkurreret om at få lov at udvikle den eftertragtede grund.

Slutresultatet bliver ifølge de danske arkitekter til et nyt attraktivt bykvarter i downtown Toronto.

Boliger og parker

I hovedtræk inkluderer vinderforslaget mere end 800 almene boliger," hvilket er mere end en fordobling af de almene boliger, der allerede findes på Torontos havnefront i dag", som det lyder i en pressemeddelelse fra SLA og Henning Larsen.

Der vil også opstå nye offentlige parker og pladser, inklusiv et skovlignende grønt område på 8.000 kvm plus en betydelig byhave på toppen af en af Canadas største boligbebyggelser i massivtræ.

"Derudover skal et kulturbyggeri fungere som multifunktionelt samlingssted for forskellige kunstarter, kulturelle fester, der hylder den oprindelige befolkning samt fleksible undervisningsfaciliteter", lyder det.

Dertil kommer en innovativ lav-carbon-byudvikling, der skal gøre Quayside til det første nul-carbon byområde i denne skala i Canada.

Et samlingspunkt

Waterfront Toronto, der svarer til By & Havn i København, og Quayside Impact Limited Partnership vil nu forhandle en projektaftale om "visionær arkitektur i verdensklasse, der vil hæve standarden for design i hele kvarteret og skabe et visuelt samlingspunkt på Torontos havnefront", som arkitekterne skriver.

Forhandlingerne forventes at være afsluttet i efteråret 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109