23948sdkhjf

Kontrakten var underskrevet - nu bremser prisen ny svømmehal

Helsingør Kommune stopper arbejdet med opførelse af ny svømmehal på grund af de kraftigt stigende byggepriser, skriver Helsingør Kommunes borgmester, Benedikte Kiær, på Facebook. 

Kommunen har ifølge borgmesteren indgået en gensidig aftale med den udførende entreprenør og rådgiver om at stoppe arbejdet den nye svømmehal.

– Det er i fællesskab med entreprenør og rådgiver vurderet, at det ikke er muligt at opnå det ønskede projekt inden for de afsatte midler på i alt 111 mio. kr., skriver Benedikte Kiær.

Skal drøfte nyt udbud

Helsingør Kommune indgik i november 2021 en aftale med EMR Murer og Entreprenør samt OBH Rådgivende Ingeniører som henholdsvis hovedentreprenør og totalrådgiver, omkring opførelse af den nye svømmehal samt renovering af eksisterende svømmehal. Det skulle give Helsingørs borgere både et 50 meter bassin samt fire nye bassiner: Et 25 meters bassin, et morskabsbassin, et børnebassin og et varmtvandsbassin. 

Dengang blev forventet byggestart meldt ud til november i år, så den nye svømmehal kunne tages i brug i andet kvartal 2024.

Der har siden været samarbejdet omkring projektet, og hvordan tilpasninger af det ønskede kunne indarbejdes, således at den afsatte økonomi overholdes. Men uden det ønskede resultat.

– Med de prisstigninger der ses i markedet på over 25 pct. inden for de seneste måneder, har dette haft betydelige konsekvenser for det udbudte projekt. Den valgte udbudsform betyder heldigvis, at det er muligt at stoppe samarbejdet uden yderligere omkostninger for Helsingør Kommune, forklarer borgmesteren.

I den kommende tid skal kommunen tage stilling til, hvornår svømmehalsprojektet udbydes på ny.

Alle anlægsprojekter på blokken

Alle kommunens anlægsprojekter skal dog ifølge Helsingør-borgmesteren også drøftes.

- På mandag har vi møde i økonomi- og erhvervsudvalget og her skal vi drøfte konsekvenserne af de stigende byggepriser. Vi har en række anlægsprojekter, som er i fuld gang og andre, hvor vi er kontraktuelt forpligtede, udtaler skriver Benedikte Kiær.

Hun lægger op til at afsætte flere penge til at håndtere prisstigninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111