23948sdkhjf

Arkitekter opruster på landskaber: Lektor bliver landskabschef

C.F. Møller Architects ansætter Jens Rex som ny chef for Landscape & Urbanism

C.F. Møllers afdeling Landscape & Urbanism i Aarhus får ny leder. Det er Jens Rex Christensen, som er uddannet arkitekt fra Aalborg Universitet med en master i Urban Design.

Han kommer fra en stilling som kreativ leder hos Labland i Aarhus, hvor han har været ansat siden 2017.

- Jens’ kompetencer indenfor ledelse, faglige erfaring med solide og kreative løsninger indenfor byplanlægning og landskabsløsninger og evnen til at kommunikere bliver et stærkt aktiv i arbejdet med at fortsætte og videreudvikle den positive udvikling vores afdeling befinder sig i, siger Julian Weyer, arkitekt og partner med ansvar for Landscape & Urbanism hos C.F. Møller Architects, i en perssemeddelelse.

Samlet består Landscape & Urbanism af ca. 20 medarbejdere. Afdelingen løser både selvstændige opgaver indenfor landskab og byplanlægning og i samarbejde med C.F. Møllers bygningsarkitekter.

Grundlæggende er arbejdet kendetegnet ved en integreret designtilgang, hvor landskab og byggeri tænkes som et sammenhængende hele. Jens Rex er uddannet master of science (Msc), architecture and design på Aalborg Universitet, hvor han I dag også fungerer som ekstern lektor. Han er desuden censor på arkitektskolerne i Danmark. Før Labland var Jens Rex ansat hos Møller & Grønborg.

Landskabsløsninger

C.F. Møllers afdeling for Landscape & Urbanism står blandt andet bag landskabsløsningen på Carlsbergs nye hovedkontor i København, som blev taget i brug 2020 og LegoCampus i Billund, som indvies senere i år samt havnefronten i Aalborg.

Nuværende opgaver er blandt andre:

Masterplan for Guldborgsund Havneby, hvor havnen i Nykøbing Falster skal transformeres fra nedlagt industrihavn til et nyt byområde med integreret klimasikring
Flodbyen Randers, som er en udviklingsplan, der klimatilpasser fremtidens Randers, bringer byen til vandet og udvikler de attraktive arealer mellem middelaldermidtbyen, Gudenåen og Randers Fjord til en unik og naturbåret flodby

I Norge arbejdes der på en udvikling af NTNU Campus i Trondheim, der skal nedbryde barrierer mellem forskere og studerende og styrke relationen til byen

I Sverige arbejdes der med Örnsro Træby, som er et visionært boligkvarter centralt i Örebro, Sverige. Træbyen bygges i massivtræ og har fokus på at integrere naturen i det urbane landskab.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157