23948sdkhjf

Licitationen mener: Hvor er byggebranchen i DI?

Man skal altid være varsom med at vurdere andres indsats udelukkende på grundlag af, hvordan man selv ser tingene, men det er tankevækkende, at flere af de garvede og tunge folk i DI Byggeri har forladt branchefællesskabet siden opstarten i september 2020. Senest er det DI Byggeris chef, Peter Stenholm, som forlader topposten for at blive direktør i EjendomDanmark.

Der kan være mange grunde til, at medarbejdere - også topchefer - vælger at skifte job; nye udfordringer og karrierevalg, men også utilfredshed og manglende motivation og indflydelse er blandt topscorerne.

Man kan godt i den forbindelse reflektere over, om DI Byggeri har formået at positionere sine cirka 6.700 medlemsvirksomheder solidt og med den vægt og indflydelse, som må forventes af DI’s største branchefælleskab. Er byggebranchen druknet i det store, stærke DI-fællesskab, hvor nu hedengangne Dansk Byggeris ofte uformelle tilgang til sagerne, er blevet afløst af strømlinede og koordinerede budskaber og jagt på politisk indflydelse?

DI Byggeri har en masse dygtige og engagerede medarbejdere, som giver medlemsvirksomhederne valuta for pengene. Det er den kolossale fælles muskel, som DI-fællesskabet kan spille med.

I overført betydning, så sidder byggebranchens største organisation ikke længere og løser problemerne i skurvognen. Nu sker det på de bonede gulve i Industriens Hus.

Men der var nu god stemning i skurvognen!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125