23948sdkhjf

Licitationen mener: Udbudslov skal sikre konkurrencen

Udbudsloven står foran en omfattende ændring, og et udspil forventes at være på trapperne i løbet af marts.

Der er da også umiddelbart nok at tage fat på lige fra at sikre, at flere små og mellemstore virksomheder får bedre muligheder for at byde; en højere kvalitet af de indkomne bud og færre annullerede udbud.

Allerede nu har ni organisationer lavet et udspil, som dels skal sikre lavere transaktionsomkostninger, dels færre annullerede udbud.

Alene det sidste er en faktor, som skal minimeres. I bygge- og anlægsbranchen annulleres gennemsnitligt et EU-udbud om ugen. Ikke bare er det en kilde til frustration hos de bydende. Det koster dem også tid og penge at forberede et bud på et projekt, som så bliver annulleret.

Disse rammevilkår skal være bedre og gerne, så der bliver mulighed for i højere grad at ændre i udbudsmaterialet undervejs.

Men det er måske også på tide at tage et opgør med det faktum, at mange små og mellemstore virksomheder ofte ikke har en chance for at byde på offentlige opgaver, fordi udbuddene er for store.

Der skal selvfølgelig tages hensyn til økonomien i projekterne, men langt flere offentlige projekter burde kunne deles op i flere mindre udbud, så de mindre bygge- og anlægsaktører får en chance for at byde.

Og hvis ikke skal der selvfølgelig være en konsekvens for de bygherrer, som ikke forklarer, hvorfor de vælger det modsatte.

Udbudsloven skal gerne skabe mere konkurrence.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125