23948sdkhjf

Licitationen mener: Partier må skabe enighed om jobbene

I sidste uge blev regeringen sammen med fire partier enige om en ny pakke, der skal få flere i job. Formålet er selvfølgelig at øge arbejdsudbuddet i en tid, hvor virksomhederne skriger efter arbejde. Løsningen er blandt andet forhøjede dagpengesatser de første tre måneder af en ledighedsperiode, mens satserne sænkes for nyuddannede, ligesom det særlige beskæftigelsesfradrag forhøjes.

Uden for aftalen står Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige. De kvitterede til gengæld i går med deres egne forslag til, hvordan vi ikke mindst får mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark fra lande uden for EU.

Det er jo meget godt, at alle partier på Christiansborg har hver deres sikkert gode forslag til, hvordan vi øger arbejdsudbuddet til gavn for danske virksomheder.

Men det nytter jo ikke noget, at rød og blå blok i vores lovgivende forsamling stiller sig i hvert sit ringhjørne, ser surt på hinanden og så banker hinanden i hovedet med argumenter for, at modparten fuldstændig har misforstået sagens rette sammenhæng.

Det er ikke det, som dansk erhvervsliv har brug for i denne situation.

Virksomhederne - ikke kun i bygge- og anlægsbranchen - skriger i den grad efter ansatte, og når man først må sige nej til ordrer på grund af mangel på arbejdskraft, er det en farlig vej, vi er ude på.

Der er brug for at komme til forhandlingsbordet og så lægge sine ideologiske mærkesager til side. Der er faktisk brug for politisk enighed om at løse denne udfordring for dansk erhvervsliv.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.129