23948sdkhjf

Arkitekter vinder én institution med mange små træhuse

Atra Arkitekter skal være totalrådgivere på byggeriet af et nyt børnehus i byen Sennels i Thy.

Et enigt byggeudvalg har valgt et forslag fra arkitektfirmaet fra Aalborg, hvor institutionen bliver en samling af små træhuse, der putter sig i det grønne landskab.

Byggeriet ventes at gå i gang i oktober 2022, så dørene til det nybyggede børnehus kan åbne sidst i 2023, skriver Thisted Kommune i en pressemeddelelse.

Fakta: Børnehus i Sennels

• Institutionen, der opføres, er på 825 kvm.

• Der bliver plads til 60-70 børnehavebørn og 15-20 vuggestuebørn.

• Byggeriet forventes at gå i gang i oktober 2022.

• Indflytningen forventes at kunne ske i december 2023.

• Der er givet en samlet bevilling på 21,5 mio. kr. til projektet, som blandt andet skal dække opførelsen af bygninger, rådgivning, køb af grund, etablering af legeplads og indkøb af ekstra inventar.

Bevillingen til det 825 kvm byggeri er på 21,5 mio. kr.

Vinke-vinduer og hyggekroge

Princippet bag børnehuset er enkelt: Byggeriet skal både kunne rumme de “stille alfer” og “de vilde tumlinger”, fortæller Peter Larsen, der er formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune.

- Vi har valgt et rigtig spændende projekt, hvor arkitektur og funktioner er tænkt ud fra børnenes perspektiv. Det kommer til at skabe både trygge og spændende rammer, som børnene kan udforske i små og store grupper, siger han i pressemeddelelsen.

Børnehuset i Sennels, der både kommer til at rumme en vuggestue og en børnehave. Flere af vinduerne bliver sat i børnehøjde, så børnene kan vinke farvel til mor og far og se, hvad der sker ude på legepladsen.

Vuggestuen får sin egen indgang, og børnehaven er indrettet i tre baser, der alle har egne grupperum, legerum og hvilerum. Alle grupperum i både børnehave og vuggestue har også adgang til overdækkede terrasser, så udeliv og indeliv kan flyde sammen. Og så er der selvfølgelig en legeplads, hvor børnene kan boltre sig og gå på eventyr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172