23948sdkhjf

Transportminister kaldes i samråd om tilbageholdte CO2-tal

Partiet Frie Grønne vil kalde transportminister Benny Engelbrecht (S) i samråd.

Det sker efter, at det kom frem i mediet MobilityWatch, at regeringen tilbageholdt nye CO2-tal under forhandlingerne til infrastrukturaftalen i sommeren 2021.

- Det er netop for at høre ministeren om, hvorfor man ikke har fremlagt de her beregninger, som, vi jo kan konstatere, lå der, siger Sikandar Siddique, der er politisk leder for Frie Grønne, til MobilityWatch.

Det er en aktindsigt fra Vejdirektoratet, som MobilityWatch har fået, der har afsløret, at Vejdirektoratet faktisk havde lavet nye CO2-beregninger for anlægsfasen for over halvdelen af projekterne i infrastrukturaftalen.

Disse blev dog ikke sendt videre til aftalepartierne, selvom blandt andet Venstre og Enhedslisten havde efterspurgt beregninger.

Udover at afkræve svar fra transportministeren har man i Frie Grønne også et andet mål med samrådet. Man vil have hele infrastrukturaftalen genåbnet, fortæller Sikandar Siddique.

- Vi håber på, at samrådet får støttepartierne til at indse den kæmpe brøler, det er at indgå den her aftale med regeringen på et uoplyst grundlag, og at man derfor kræver, at aftalen bliver genåbnet, siger Sikandar Siddique.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har indtil nu afvist at stille op til interview. Han har tidligere oplyst til MobilityWatch, at man ikke udleverede tallene til aftalepartierne, da det blev "vurderet, at beregningerne ikke var tilstrækkelig konsoliderede og dermed ikke robuste nok til bl.a. at være sammenlignelige på tværs af projekter."

En forklaring, der tidligere er blevet afvist af både forsker og partier.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188