23948sdkhjf

Bravida, Petersen Tegl og 10 andre sikrer ny dansk solcellepark

12 virksomheder har i fællesskab med Energi Danmark indgået en aftale om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy.

Elkøbsaftalen indebærer, at Better Energy opfører en helt ny solcellepark.

- Virksomheder kan gøre en verden til forskel for den grønne omstilling ved at efterspørge ny og støttefri grøn strøm. Ved at samle deres elbehov går disse 12 forskellige virksomheder virkelig foran med et godt eksempel. Deres akkumulerede efterspørgsel vil resultere i nyopført vedvarende energi, hvilket er det, vi skal bruge for at nå vores klimamål, siger Executive Vice President for Power Solutions i Better Energy, Peter Munck Søe-Jensen i en pressemeddelelse.

Den nøjagtige placering af den nye solcellepark afventer endelig godkendelse. Parken forventes at stå færdigt i 2023 og kunne producere ca. 70.000 MWh årligt, svarende til elforbruget for ca. 44.000 danskere i gennemsnit.

Øger energiproduktionen

De danske klimamål står og falder med, om vi i Danmark har grøn strøm nok til at dække behovet, som en omfattende elektrificering af samfundet fører med sig. Derfor er det vigtigt, at dem der forbruger energi, også er med til at øge den danske grønne energiproduktion.

 - Vi er utroligt stolte af denne aftale. Det er lykkedes at gøre det nemt for 12 virksomheder i vores kundeportefølje at gøre en reel forskel i den grønne omstilling. Vores kunder viser os stor tillid, og vi er glade for, at det er lykkedes at finde et projekt, som er attraktivt for alle 12 virksomheder, fortæller Viggo Aavang Jensen, Head of Sales Danmark i Energi Danmark.

De tolv virksomheder er GN Group, Bravida, Scan Global Logistics, PA Savværk og Wiking Gulve, Tempur Sealy, Labelco, Scanpan, Malte Haaning Plastic, Petersen Tegl, Blue Energy, Polyprint og Egmont.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14