23948sdkhjf

NCC-selskab sikrer Rømø mod Vadehavet

Jakobsen & Blindkilde skal forstærke Juvre Dige den nordlige del af Rømø. Juvre Dige Nord er placeret tæt på Flyvevåbnets område på Vadehavsøen, og arbejdet skal være med til at sikre området mod højere vandstand som følge af klimaforandringer.

Det oplyser NCC-selskabet i en pressemeddelelse.

Placeret midt i Vadehavet er Rømø udsat for tidevandets daglige påvirkning af landskabet og stormenes slid på kyststrækningerne. Juvre Dige er konstant udfordret af naturens luner, og i lyset af klimaforandringerne skal diget nu forstærkes, så området bag diget sikres mod indtrængende vand fra havet.

– Vi er netop specialister inden for naturgenopretning og klimaløsninger, så ordren med Juvre Dige Nord rammer vores kompetencer perfekt. Vi ser faktisk en stigende efterspørgsel på klimaløsninger, der skal bidrage til at sikre landområder og byer mod indtrængende vand, siger projektleder Ole Sejbjerg fra Jakobsen & Blindkilde, i pressemeddelelsen.

Mere sand og klæg på diget

Projektet, der udføres i samarbejde med rådgivende ingeniører fra Fuldendt, går overordnet ud på at opgrave, transportere og indbygge sand og klæg i diget. I opgaven indgår et naturprojekt, der indebærer etablering af en sø på markerne nord for Katastrofevej. Sand og klæg, der graves op fra søen, bruges til forstærkning af diget. 

Ordren indeholder desuden renovering af betonen på den nærliggende sluse og anlæggelse af en 2,5 km asfaltvej. Til sidst skal der igen sås græs på hele diget. 

Arbejdet udføres fra marts til august i år for Juvre Digelag.

Ordren er på cirka 6 mio. kr.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.203