23948sdkhjf

Borgmester: Giftoprydning ved Esbjerg koster let 100 millioner  

Det kan løbe op i 100 mio. kr. eller mere at rydde op efter forurening med de kræftfremkaldende PFAS-stoffer i Esbjerg kommune. Det skriver JV.dk. 

Tallet kommer fra borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), som henviser til en en vurdering fra Niras. 

Rådgivervirksomheden har kortlagt forurening med PFAS, der er en forkortelse for et stort antal fluorholdige organiske stoffer, ved en gammel brandskole. Derfra har det spredt sig til andre arealer vandløb, som ender i Vadehavet. 

Borgmesteren påpeger også, at hverken kommunen eller Region Syddanmark har ressourcer til at tage hånd om den økonomisk store opgave. 

– For arealerne i Esbjerg Kommune alene løber det nemt op i 100 millioner kroner at rense op ude omkring brandskolen, og det kan være, at der skal laves afværgemanøvrer omkring lufthavnen. Uanset hvad så står vi med en forurening, der udløser en kæmperegning. Forureningen er forårsaget af et stof, der ganske lovligt blev anvendt for år tilbage landet over, og som vi efterfølgende er blevet klar over har nogle mildt sagt uheldige konsekvenser for mennesker, dyr og natur. Forureningen er et nationalt problem, så det er afgørende, at staten nu kommer ind i kampen med en samlet, økonomisk plan for oprydningen af denne generationsforurening, siger Jesper Frost Rasmussen til JV.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125