23948sdkhjf

Licitationen mener: Sig pænt nej-tak til vanvittig pris-tryning

Den benhårde priskonkurrence i byggeriet har til alle tider sparket såvel faggrupper som virksomheder ud i en evig strid om ikke blot kompetencer og byggeprocesser, men også en kamp om, hvem der er bedst til at skubber ansvaret videre.

Lige nu er det ved at trække op til et åbent slagsmål mellem fag- og underentreprenører på den ene side og hoved- og styringsentreprenører på den anden side.

Flere fag- og underentreprenører føler sig trådt på, udnyttet og magtesløse. når de kommer "i kløerne" på især styringsentreprenører, som med ganske få ansatte formår at jonglere rundt med fag- og underentreprenørerne efter forgodtbefindende.

Der er som nævnt ikke noget nyt i, at der bliver trynet godt igennem i byggeriet. Men, lige nu, hvor aktivitetsniveauet er tårnhøjt og hvor indtjeningsmarginalerne paradoksalt nok stadig er små, så er der ekstra mange fag- og underentreprenører, som føler sig udnyttet.

Juridisk og aftaleretsligt er der næppe meget at komme efter for fag- og underentreprenørerne. Og så måske alligevel. Men fag- og underentreprenørerne magter ikke at gå i juridisk clinch med de store.

Derfor er det - mere end nogensinde - vigtigt, at man formår at sige nej tak til opgaver fra de værste hoved- og styringsentreprenører. Og i stedet vælger at arbejde for og med dem, som stadig sætter moral over bundlinje, som hives hjem ved at tryne andre.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.816