23948sdkhjf

Trods prisstigninger: Svag stigning i importen af hårdttræ

Selvom hårdttræ er steget i pris, er det ikke så voldsomt som det er tilfældet for eksempelvis bygningstræ. Og importen af hårdttræ er tilmed stigende, om end kun ganske svagt, fremgår det af statistikkerne.

Ser man samlet på mængden af hårdttræ, der importeres, så er det som nævnt beherskede stigninger, der er tale om. Ser man på de tre første kvartaler i 2019, blev der importeret 164.000 kbm. og den tilsvarende periode i 2021 var det 172.000 kbm. Det svarer til en stigning på 2,5 pct., fremgår det af tal fra Danmarks Statistik og Dansk Træforening

Stort set ens

Ser man på de to hovedgrupper, er der stort set ingen forskel på mængderne for henholdsvis tropisk træ og tempereret træ.

- Vi har ikke haft de samme prisstigninger, som softwood har, det vil sige bygningstræ og andet træ, fortæller direktør for Global Timber A/S, Anders Bitzer.

- Men det er klart, at med stigende grav til certificeringer, grundet lokale og regionale politikker på skovområdet forskellige steder i verden, så kan det visse steder være sværere at skaffe de nødvendige mængder, mens der andre steder kan være rigeligt, siger han.

Han glæder sig dog over, at byggeriet og samfundet i det hele taget satser mere på brugen af træ, da det er klimavenligt.

Mere forarbejdet import

Der er en stigning i importen af forarbejdet, eller råforarbejdet hårdttræ, importeret fra Afrika, Europa og Mellemamerika, mens der er tale om et fald fra Sydamerika.

Tallene kommer fra Dansk Træforening, der repræsenterer ca. 32 medlemsvirksomheder i Danmark. Talmaterialet er bearbejdet ud fra importstatistikker fra Danmarks Statistik.

Importen af hårdttræ opdeles i to kategorier, tropisk hårdttræ og tempereret hårdtræ. Tropisk hårdttræ kommer fra Afrika, Asien, det sydlige Europa og Sydamerika. Den temperede træ kommer primært fra Nordamerika, men også Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Opsigtsvækkende krav: Region vil have det fulde kontraktbeløb tilbage
Påbud: Sæt fart på genhusning af beboere i ikoniske betonhøjhuse
A. Enggaard køber City Vest til langt under den offentlige vurdering
Skal fordoble omsætning: Ambercon opruster med ny salgsdirektør
Sydjysk boligforening bliver 36 senior- og familieboliger rigere
OK23: Fagboss giver regeringen skylden for mulig storkonflikt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.141