23948sdkhjf

Pankas truer Allerød med erstatningskrav

Asfaltentreprenøren Pankas vil ikke foretage yderligere målinger af lugtgenere på selskabets fabrik i Allerød, og dropper Allerød Kommune ikke et standsningspåbud mod asfaltfabrikken, vil Pankas kræve erstatning fra kommunen. 

Det fremgår ifølge TV2 Lorry af et brev, som Pankas’ advokat sendte til kommunen i december. 

Ender det med en lukning af asfaltfabrikken, vil der blive tale om et krav af ”særdeles betydelig størrelse”, lyder det ifølge mediet i brevet. 

Det er ikke første gang, at Pankas rasler med sablerne i forhold til Allerød Kommune. Som Licitationen - Byggeriets Dagblad kunne berette i august sidste år varslede asfaltkoncernen et "betragteligt erstatningskrav" mod kommunen, hvis den "opretholder og håndhæver" forbuddet mod drift af Pankas' fabrik i kommunen, da det ifølge virksomheden vil betyde, at den må lukkes. 

Kommunen vil overveje at foretage målingerne

Pankas' fabrik, åbnede i Allerød i april 2020. Efter åbningen blev der klaget over lugtgener, og asfaltvirksomheden har derfor iværksat tiltag, der mindsker lugten, og det skulle den efterfølgende dokumentere. Pankas har tidligere oplyst, at de har brugt 11 mio. kr. på tiltagene på anlægget i Allerød i form af at bygge inddækningen af asfaltanlægget højere.

Fra Allerød Kommunes side udstedte man et standsningspåbud, da Pankas ikke overholdte fristen for dokumentation at tiltagenes effekt. Det påbud blev senere suspenderet i en periode, så asfaltfirmaet fik tid til at dokumentere de lugtreducerende tiltags virkning. 

I november sidste år blev suspenderingen så forlænget igen, denne gang til maj i år, med krav om yderligere lugtobservationer på asfaltfabrikken i en periode, hvor produktionen er på et vanligt niveau. Men de undersøgelser vil Pankas altså ikke gennemføre.

Fra Allerød Kommune siger borgmester Karsten Längerich nu til TV2 Lorry, at: 

- Det er Pankas’ ansvar at dokumentere, at de overholder kommunens påbud. Hvis Pankas fastholder, at de ikke ønsker at foretage flere lugtmålinger, vil Allerød Kommune tage stilling til, om man skal iværksætte de nødvendige skridt til, at kommunen kan udføre målingerne på Pankas’ regning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156