23948sdkhjf

Licitationen mener: Det er ikke kun erhvervslivets skyld

Det er langt fra en ny dagsorden, at erhvervslivet herhjemme skriger efter arbejdskraft, og fremtidens arbejdskraft er selvfølgelig betinget af, at langt flere unge tager en erhvervsuddannelse.

Derfor er det også en smule beskæmmende, at 8.500 elever på erhvervsskolerne i øjeblikket mangler en praktikplads, som Politiken skrev i mandags.

Det fik straks Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) til at kaste skylden på virksomhederne, som ifølge AE bør tage et langt større ansvar for at uddanne de unge.

AE har da også ret et stykke hen ad vejen. For hvis ikke der oprettes de fornødne praktikpladser, så får vi netop ikke uddannet den kvalificerede arbejdskraft, som er så nødvendig for ikke mindst bygge- og anlægsbranchen, der om nogen skriger på ledige hænder.

Derfor skal virksomhederne selvfølgelig oppe sig og få oprettet de praktikpladser, der er så nødvendige. Ikke mindst de største i brancherne bærer et ansvar, for de mindre virksomheder har traditionelt været gode til at ansætte lærlinge.

Men AE bør ikke lægge hele ansvaret over på erhvervslivets skuldre. For kan det tænkes, at nogen af de lærlinge, som ikke kan få en praktikplads, måske ikke lever helt op til virksomhedernes krav. Og så kunne det måske hjælpe, hvis de unge ikke er bange for at flytte efter praktikpladserne. Man dør ikke af at flytte for at få et job eller læreplads.

Det hele behøver faktisk ikke kun at være virksomhedernes skyld.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126