23948sdkhjf

Det bedste og det værste i 2021

Ved årsskiftet er det naturligt at tænke over tiden der gik. Hvad skete der – hvad var bedst, hvad var værst, hvem gjorde en indsats og hvad overraskede? Her er Asfaltindustriens adm. direktør Anders Hundahls bud

Årets bedste nyhed - var Infrastrukturplan 2035. 161 milliarder til infrastruktur frem til 2035 heraf 64 mia. kr. til veje. Aftalen bag planen bygger på et bredt politisk flertal og giver branchen stabile rammebetingelser, vægter bæredygtighed og binder Danmark sammen.

Årets værste nyhed - var råvareprisernes himmelflugt. Det påvirker hele bygge- og anlægsbranchen og vores kunder markant og negativt. AB 18 er udtænkt i "fredstid" og ikke indrettet til at håndtere de store og uforudsigelige udsving; med Wild West-tilstande og dyre konkurser til følge.

Årets citat - står Jesper Arkil for. På en konference sagde han: "Fokuser mindre på pris - og få mere for pengene". Alle nikkede - kommuner, stat, organisationer, rådgivere og entreprenører.

Årets tungeste byrde - blev båret af direktøren der i syv år har været under anklage for konsortiesamarbejde i "vejstribesagen". Det er i orden at man dømmes, når man har gjort noget forkert. Det er ikke i orden, at retshandlingen varer syv år, og på den måde udgør en umenneskelig dobbeltstraf.

Årets maraton - blev "løbet" af arbejdsmarkedets parter, FH og DA. Alene i 2021 indgik de 17 trepartsaftaler, som var med til at holde hånden under medarbejdere og virksomheder, mens corona rasede. Den danske model lever og har det godt.

Årets klimapletskud - blev leveret af Vejdirektoratet og Asfaltindustrien, der fik udarbejdet et system for miljøvaredeklarationer, EPD’er, der gør det let og sikkert at købe klimavenlig asfalt.

Årets begivenhed - var Vejforum. Endelig kunne hele branchen mødes igen fysisk og dele viden, debattere, udvikle og starte gode samarbejder.

Årets "både og" - blev covid. Både dårlig, fordi vi skulle isolere os og være alene; og god, fordi vi lærte at bruge de digitale muligheder effektivt.

Årets helte - var vejarbejderne, der under pandemien har passet deres arbejde, så alle vi andre kan komme sikkert og hurtigt til og fra arbejde, skole og børnehave.

Årets politiske begivenhed - var kommunalvalget i november. Cykelstier og klima stod højt på politikernes dagsorden. 2022 vil vise, om de mange nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer lader handling følge ord, og får udbygget cykelstinettet og får sat skub i brug af miljøvaredeklarationer.

Årets overraskelse - var byggeriets rekordstore vækst og høje niveau i 2021. Det gik til sidst så stærkt, at politikerne i finansloven lagde en dæmper på tingene og blandt andet fjerne håndværkerfradraget.

Årets døde - var Flemming Hansen, tidligere transportminister, som udmærkede sig ved, at han fik forhandlet Femernforbindelsen på plads.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126