23948sdkhjf

Dansk Boligbyg opfører 168 rækkehuse og etageboliger

Skovlunde bymidte bliver de kommende år arbejdsplads for en del af de ansatte hos Dansk Boligbygs afdeling 2 i Roskilde. 

Boligentreprenøren skal der – på Torvejvej 50 for at være helt præcis - opføre 168 boliger med et samlet etageareal på 13.000 kvm, samt 4.000 kvm kælder, plint og udenomsarealer i totalentreprise. Det oplyser firmaet med hovedkontor i Horsens i en pressmeddelelse. 

Projektet afleveres efter planen til bygherren, det aarhusianske ejendomsselskab 1927 Estate, i april 2023. 

Arkitekt på projektet er GPP Arkitekter, mens Svend Poulsen A/S er rådgivende ingeniør. 

De 168 boliger er fordelt med 106 etageboliger og 62 rækkehuse. Etageejendommen udformes som randbebyggelse i en "L"-form mod hjørnet af Ballerup Boulevard og Torvevej. Rækkehusbebyggelsen udformes som fire stænger, der ligger frit i landskabet, og flankerer to hævede taghaver.  

Rækkehusbebyggelsen rejser sig i variationer af tre-fire etager, mens etageejendommen opføres i fire etager, hvor et udsnit af den fjerde etage udnyttes til fælles tagterrasse.  

Rækkehusene flankerer to overdækkede parkerings-konstruktioner med taghaver, og mod syd afsluttes begge plinte af siddetrapper, dels mod områdets aktivitets- og legeplads, dels en grøn siddetrappe i forbindelse med et kommende rekreativt område. 

Ét element i en større udvikling 

Dansk Boligbygs byggeri er ét bidrag til udviklingen af Skovlunde Bymidte.

Ballerup Kommune satte i 2013 gang i en proces med fokus på udvikling og nytænkning af Skovlunde Bymidte - fra stationen i nord til Skovlunde Bibliotek og Kulturhus i syd. Visionen for området er at skabe rammer for et mere spændende og attraktivt byliv; der skal mere aktivitet, flere mennesker og mere liv ind i Skovlunde bymidte, som udvikles efter devisen ”bedre by frem for mere by”.

I 2014 udskrev kommunen en arkitektkonkurrence om en arkitektkonkurrence om en udviklingsplan for Skovlunde Bymidte. Vinderprojektet fra Tegnestuen Vandkunsten ligger til grund for den udvikling, der allerede er sket og er på vej.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14