23948sdkhjf

100 hektar - SLA designer Norditaliens nye innovationsdistrikt

De danske landskabsarkitekter SLA står bag designet af Public Realm & Landscape Masterplanen for MIND - Milan Innovation District. Projektet omdanner det 100 hektar store tidligere Milano Expo-site til et nyt innovationsdistrikt og omfatter blandt andet 400.000 kvm offentlig bynatur og grøn infrastruktur samt et nyt hospital, et nyt teknisk universitet, internationale forskningshovedsæder og 5.000 nye boliger.

SLA blev valgt til at designe masterplanen af den internationale developer Lendlease i 2019 efter en international udbudskonkurrence. Siden har det danske arkitktfirma udarbejdet  planen, som nu færdig og godkendt af Milanos bystyre. Det skriver SLA i en pressemeddelelse. 

– Med Public Realm & Landscape Masterplanen for MIND opfinder vi en ny form for innovationsdistrikt, hvor natur og bygninger væver sig sammen og sammen skaber de optimale betingelser for videnskabelse, iværksætteri og startups, siger Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA, i pressemeddelelsen.

Central akse bliver til naturpark 

Masterplanen har også til formål at regenerere og upcycle elementer i det oprindelige Expo-site, såsom udvalgte nationale pavilloner, eksisterende materialer og ressourcer, og ikke mindst Expo'ets vartegn, den centrale 'Decumanus'-akse, som med SLA’s design vil blive transformeret til en 1 km lang City Nature Park, som binder den store 100 hektar store grund sammen og danner den sociale rygrad i det nye innovationsdistrikt. 

Decumanus-aksen bliver dog ikke det eneste sted med stærke naturelementer. 

– Udendørs arbejdspladser, offentlige inkubatorceller, udendørs 1:1 laboratorier og små produktionssteder i hele det offentlige rum vil tilskynde til deling af tanker og ideer og skabe maksimal mulighed for tværsektorielle samarbejder og tilfældige møder mellem bydelens mange forskellige brugere, forklarer Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA.

Smart Nature - pendant til Smart City

Området i Milano ønsker at være frontløber inden for Smart City-udvikling. Derfor designer SLA en 'Smart Nature' pendant, en hybrid mellem avancerede teknologiske løsninger og naturbaserede designløsninger.

- I Mind bruger vi Smart Nature og økosystemtjenester til at håndtere skybrud, rense luften, optimere mikroklimaet og forbedre brugernes og beboernes fysiske og mentale velbefindende – samtidig med at vi sikrer og styrker biodiversiteten og de økologiske værdier i hele området, siger Rasmus Astrup, partner og designdirektør i SLA. 

MIND forventes at være færdigudviklet i 2031. 

Den samlede masterplan for MIND er designet af SLA i tæt samarbejde med Allies & Morrison, Piuarch, LAND og Lendlease.

Læs mere om: SLA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095